Darko Rundek je sa svojim još uvijek svježe oformljenim sastavom ‘Ekipa’ sinoć u sarajevskom Domu mladih održao koncert u sklopu turneje “Apocalypso Now” i poklonio publici jedinstven doživljaj za pamćenje.

Turneja “Apocalypso Now” počela je 15. lipnja prošle godine, a pokrenuta je povodom dvadeset godina od objave prvog Darkovog solo albuma “Apokalipso”. Rundek je okupio glazbenike raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu i bubnjevima, Mire Manojlovića na udaraljkama i vibrafonu, Slivia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentaliste Dušana Vranića Duce.

Koncert je započeo pjesmom Tranzit gdje je Darko Rundek dodao “Nisam znao da ću tako brzo opet biti u Sarajevu“, s čime je publiku odmah osvojio, pa neko lagano zagrijavanje nije bilo potrebno.

Poznato je da Rundek na svojim koncertima ima posebne performanse uz svaku pjesmu. Kada je krenula pjesma Crni Dusi koja je nastala u Sarajevu, publika je ostala oduševljena, što Darkovim izvođenjem te pjesme, što koreografijom. Posebno me iznenadilo što su mališani tu koreografiju odmah usvojili i na izlazu se vidjelo kako drže ruke na očima i ponavljaju Rundekove pokrete. Onda nas je polako odveo na More more, gdje nas je dočekao Senor na putu ka Kubi. Amfiteatar Doma mladih napunjen do zadnjeg mjesta u glas je nastavio pjevati velike hitove Ay Carmela, Ruke, Kurdistan, Indijska, Štrajk željezničara, Ljubav se ne trži. Najveće iznenađenje bila je pjesma Ima ih, koja je također nastala u Sarajevu i koju je publika toliko složno i u glas pjevala, kao da je neki jako popularni šlager.

Velike pohvale idu na vizualne efekte (vrlo zanimljivi video sadržaji koji su pratili ono što se događalo na pozornici) i zvuk (na prvom mjestu violina pa i perkusije, gitara i bas, te klavijature, ali i brass “sekcijica”- mladost plus iskustvo) odveli su nas na putovanje koje u životu treba iskusiti.

Iznenađenje večeri svakako je bio bosanskohercegovački kantautor i frontman grupe Letu štuke Dino Šaran koji je s Darkom otpjevao pjesmu Sunce.

Nakon nekoliko vraćanja na bis Rundek i Ekipa, kao šećer na kraju došla je Šal od svile. Nešto malo prije ponoći kao prelijepa, bezvremenska laganica ostat će urezana u naša sjećanja.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE