Indie rokenrol bend proto tip nastupit će u petak, 26. travnja 2024. godine u Melinu. Na krilima svog prvog LP-ja “s ivice sanjanja” i novog singla “želje” s Hali Gali kompilacije vol. 2 beogradska će četvorka svojim sanjivim stihovima i instrumentalnom silinom začarati zagrebačku publiku. After će se koncerta u Melinu nastaviti uz treće izdanje najposebnijeg događaja u gradu – VRATI SE NA PARTI.

Bend proto tip osnovan je 2015. godine i trenutno ga čine Nikola Čučković, Vuk Knežević, Vukašin Radić i Damjan Nedelkov. Na scenu su debitirali 2017. godine EP-jem “Strah od izvesnog”, a sudjelovanjem u prvom izdanju Hali Gali kompilacije pjesmom “Pad” priskrbili su si i status miljenika indie scene. U veljači 2023. godine objavili su i svoj LP “s ivice sanjanja” pod okriljem nezavisnih izdavačkih kuća Pop Depresija i Kišobran.
Dugosvirajućim su prvijencem preciznije definirali zvuk, estetiku i poetiku benda, a svojim svirkama nastavljaju osvajati publiku diljem regije. Nastupali su u svim relevantnijim klubovima uključujući Kino Šišku u Ljubljani, KSET, Močvaru i AKC Attack u Zagrebu, Fabriku u Novom Sadu, MKC u Skoplju, a sudjelovali su i na ljubljanskom showcase festivalu MENT te na Arsenal Festu u Kragujevcu.

proto tip je u svoju mračnu i melankoličnu estetiku te iskrenu poetiku uklopio boli generacije, ali i pojedinca, pa je tako “s ivice sanjanja” postalo izdanje s kojim se publika može lako poistovjetiti. Potpuni sjaj album poprima na izvedbama uživo koje predstavljaju i idealnu priliku za isplesavanje i emotivni delirij. Album je sniman u Down There Studiju tijekom 2021. i 2022. godine, a producirali su ga Uroš Milkić i Damjan Nedelkov. Snimanje i miks odradio je Uroš, a mastering Carl Saff.
Album su izvrsno prihvatili i publika i kritika, pa su ga mnogi uvrstili u svoje liste najboljih izdanja 2023. godine, a pjesma “krećem se” stigla je i do finala za nagradu Zadužbine Milana Mladenovića. Singlom “želje” proto tip je sudjelovao na “Hali Gali #2” kompilaciji uz još devet sjajnih srpskih mladih alternativnih bendova.

proto tip iz Beograda donosi magiju u Melin. Zagrebačka će publika još jednom dobiti priliku zaplesati uz najljepše melodije pjesničkog remek-djela “s ivice sanjanja”, a žurka će se uz selekciju najboljih numera i dijamanata regionalne indie scene nastaviti do dugo u noć uz VRATI SE NA PARTI.

Ulaznice pronađite u pretprodaji po cijeni od 8 eura online na platformi CoreEvent. Fizičke će ulaznice biti dostupne u Melinu od 5. travnja. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 10 eura.

Nakon koncerta, upad na VRATI SE NA PARTI iznosit će 4 eura, a za mlađe od 18 godina ulaz će biti besplatan.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE