Kum ex-yu funka Tihomir Pop Asanović donosi presjek karijere u ponedjeljak, 6. svibnja, a od gostiju, očekuju se Vlatko Stefanovski i Rambo Amadeus koji predvode impresivnu regionalnu all stars ekipu gostiju.

Prva tipka Europe slavi 60 godina karijere, i to uz kakve goste! Svojevrsna titula vodećeg europskog klavijaturista govori o tome koliko je Tihomir Pop Asanović cijenjen i daleko izvan granica ovih prostora. Svoj glazbeni jubilej obilježit će velikim koncertom u ponedjeljak, 6. svibnja u Petom Kupeu, i to uz svoje prijatelje. Na impresivnoj listi gostiju su Vlatko Stefanovski, Rambo Amadeus, Bruno Langer, Josip Boček, Dragi Jelić, Jani Moder, Stela Šmit i Jovan Maljoković.

Prve glazbene korake Asanović je napravio u Skoplju, gdje je i rođen. Kako su pri upisu u glazbenu školu, slobodne ostale samo orgulje, upisao je taj instrument, a kasnije i klavir, što mu je i odredilo karijeru. Svirao je s najboljim domaćim glazbenicima, ali upoznao je i mnoge svjetske.

Kao jedna od ključnih figura ex-yu funka, surađivao je sa sjajnim instrumentalistima u bendovima Time, Jugoslavenska Pop Selekcija i September, a iz svog zlatnog doba bilježi albume „Majko Zemljo“ i „Pop“ koji i  danas djeluju svježe zbog perfektne svirke, sjajnih aranžmana i autorske lucidnosti.

Nakon nekoliko desetljeća, ozbiljnije se vraća na domaću scenu 2018. uspjelim reizdanjima albuma „Majko Zemljo“ i „Pop“, a potom i novim albumom „Povratak prvoj ljubavi“ na kojem je ponovo okupio respektabilnu ekipu glazbenika. Njegov vrhunski bend čine Amir Gwirtzman, Davor Črnigoj, Martin Šac, Antun Profeta te Ruben i Filip Horvat.

Ulaznice za ovaj glazbeni spektakl dostupne su putem Entrio sustava.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE