Nakon petogodišnje pauze, 3 Suns of Aberran objavio je novi singl pod nazivom “Vertigo” s kojim najavljuju povratak na glazbenu scenu.

3 Suns of Aberran je krenuo s radom 2014. godine u Varaždinu, a osnovali su ga skupina tadašnjih srednjoškolaca; Leo Amidžić (bubnjevi), David Preložiček (bas gitara), Arian Peharda (gitara), Leo Pešut (gitara) i Jura Ruža (vokal). Sastav je bio aktivan na lokalnoj sceni do 2017. godine kada izdaje svoj prvi EP “John Doe”, koji je svoju promociju doživio na varaždinskoj sceni Rogoz, zagrebačkom Vintage Industrial Baru i Glazbenoj kući u Zagrebu. Iste godine dijelili su pozornicu s poznatijim imenima sa glazbene scene, kao što su M.O.R.T. i grčki stoneri 1000mods.

Zbog odlazaka na fakultet i fizičke udaljenosti, dečki u istom razdoblju prestaju nastupati uživo, no 2019. objavljuju dvostruki singl “Beholder/Vulture”. Krajem 2023. godine ponovno se okupljaju u Zagrebu i započinju rad na novom materijalu, a na mjesto bubnjara uskače Hrvoje Dizdar.

Singl “Vertigo” objavljen je 19. travnja, a njime najavljuju snimanje novog albuma i nastupe u Zagrebu o kojima će nas uskoro obavijestiti putem svojih društvenih mreža.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE