Nakon koncertne promocije albuma u rujnu u malom pogonu Tvornice Kulture, Matt Shaft službeno je objavio svoj album prvijenac simbolički nazvan “Young”.

Matt Shaft je mladi i perspektivni glazbenik, koji je svoj autorski rad započet na engleskom jeziku uspješno zaokružio u jednu ozbiljnu cjelinu. Dugosvirajući album je ugledao svjetlo dana gotovo 3 godine nakon objave prvog singla te pokazao da postoji još jedan drugačiji glazbeni smjer na domaćoj kantautorskoj sceni.

Foto: Mavra

Glazbeno gledano, Young je kolekcija emotivno-akustičnih balada praćenih zvukovima violine uz dozu specifičnih elektronskih ritmova predvođenim raznim synth zvukovima. Upravo je violina glavni element kojim Matt pokušava prenijeti svoje glazbene misli na slušatelje. Pjesme u kojima Matt ne koristi violinu zamjenjuje zvukom gitare ili ukulelea. Album donosi 9 pjesama koje se instrumentalno vrlo razlikuju. Uz njih je i objavio prateći videospotza pjesmu Magic World, snimljen na samoj koncertnoj promociji u Tvornici Kulture.

“Bilo je to jedno vrlo zabavno i mukotrpno iskustvo. Albumu sam posvetio puno više vremena nego što sam planirao u početku. U studiju smo počeli eksperimentirati sa zvukovima koje do tada nismo koristili i pjesme su dobile potpuno novo lice. Stare singlove sam doradio i snimio nove istrumente i vokale. Uzor su mi predstavljali elementi svjetske pop produkcije i u isto vrijeme sam puno toga novog naučio. Neke od singlova sam mogao čuti na radijskim postajama uz sam bok svjetski poznatih hitova i to mi daje dodatnu dozu samopouzdanja da nastavim još napredovati i razvijati svoj stil. Svaka pjesma ima svoju priču i opisuje moja pomalo naivna i mladenačka razmišljanja prema životu odakle proizlazi i sam naziv “Young”. Sad kad imam završen album na engleskom jeziku, u planu je snimiti još jedan malo drugačiji, al’ ovaj put na materinjem jeziku. Novi singl na hrvatskom je spreman i izlazi sredinom prvog mjeseca sljedeće godine te donosi nešto potpuno novo u mom glazbenom izričaju.” – izjavio je Matt.

Matt je tekstove i glazbu za cijeli album napisao sam, dok je aranžmane radio u paru s producentom Antoninom Šimićem u Greenwood studiju.

Album je trenutno dostupan samo na YouTube-u, Soundcloud-u i Bandcamp-u, a uskoro će biti objavljen na svim popularnim glazbenim servisima te u fizičkom izdanju.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE