Zagrebačka glazbenica i autorica Gordana Marković objavljuje svoj prvi samostalni studijski album “Obrisi”. Objavu albuma prati i predstavljanje novog singla “O tome su svi govorili”.

Početkom prošle godine, Gordana Marković, koju smo do sada imali priliku upoznati kroz rad u skupini Auguste te kao redovitu izvođačicu HRT-ovog showa „A strana“, odlučila je započeti s izgradnjom samostalne glazbene karijere. Kroz 2019. objavila je autorske singlove Što smo naučiliUčini što moraš U tišini, a sada je prilika da nam se predstavi i kroz svoj prvi samostalni studijski album „Obrisi“.

Izdanje Obrisi donosi ukupno deset pjesama, za čiju produkciju je zaslužan Tomislav Franjo Šušak (Vatra), s kojim je započela suradnju još za vrijeme aktivnosti u skupini Auguste. Nove pjesme nastajale su u periodu od godinu dana, a o iščekivanju objave svog prvog albuma Gordana iskreno otkriva:

„Nadam se da neće biti predramatično ako kažem da je moj samostalni, kantautorski album nešto što sam oduvijek htjela snimiti. Uz veliku pomoć i podršku Tomislava Šuška i Jerka Jurina ta se ideja počela lagano konkretizirati kada smo snimili prvu pjesmu, „Što smo naučili”. Tada sam znala da imam pravi tim oko sebe i da će cijeli proces biti kreativan, zabavan i posložiti se točno onako kako treba.“

Kao novi singl s albuma predstavljena je i pjesma O tome su svi govorili, zajedno s pratećim videospotom, ovom prigodom početkom godine snimljenim u predivnom krajoliku južnog dijela Izraela. Spontana odluka odvela je Gordanu Marković i njenog prijatelja i dugogodišnjeg suradnika – redatelja Josipa Ninkovića u tamošnji posjet zajedničkom prijatelju, gdje su zatim odlučili snimiti i ovaj videospot.

U samom procesu kreiranja novog albuma Gordani se u studiju pridružila nekolicina imena domaće glazbene scene; kao stalni član njenog pratećeg benda bubnjeve je snimio Jerko Jurin; dionice violončela odsvirao je Matej Milošev, dok su za gitare zaslužni Filip PavićMiroslav Gugić i Luka Čapeta. Svoj doprinos pojedinim pjesmama dali su i Marko Radić, Jaka Arh, Tomislav Mihaljević, Lovro Knežević i Branimir Norac, a dio instrumenata odsvirali su i sama Gordana te producent Tomislav Franjo Šušak.

Osim sviračkih, album „Obrisi“ donosi i suradnje u sferi autorskog doprinosa drugih glazbenih imena; tako već spomenuti Miroslav Gugić i Matej Milošev potpisuju pjesmu „Samo ja“; Matija Cvek supotpisuje pjesmu „Čekam tvoj znak“, Zrinka Kunić supotpisuje pjesmu „Iz navike“, dok je Ivana Lulić, koja je s Gordanom činila duo Auguste, suautorica pjesme „Idi tamo gdje je ljubav“. Kreativno rješenje naslovnice albuma djelo je dizajnerice Zorice Adamović, koja je zaslužna za likovno oblikovanje i fizičkog izdanja albuma, koje će biti dostupno naknadno.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE