Indirekt festival je prvi glazbeno-umjetnički indie festival u Istri, a organizira ga Udruga mladih Fobija od 2013. godine, pod pokroviteljstvom Grada Umaga i TZ-a Umag. Nastao je zbog potrebe za nezavisnom glazbom i umjetnosti, daleko od velikih produkcijskih kuća, mainstreama i industrije koja je umjetnost svela na zaradu. Ovogodišnje izdanje je peto po redu te će se održati u kampu Veli Jože u blizini Savudrije, od 1. do 4. lipnja, a već najavljeni izvođači: indie/folker Sir croissant (BiH), Indie/folk kantautor Jakob Kobal (Slovenija), amerikana dark pop Sofie from Seattle (Srbija), indie/blues rock duo Cari Cari (Austrija) i trippy/noise pop kolektiv Mile me Deaf (Austrija), dobivaju pojačanje u obliku pet novih regionalnih elektronskih i eksperimentalnih bendova.

Prvo novo najavljeno ime su NT Wave w. FEN, a u pitanju je nesvakidašnji duo hrvatske glazbene scene. NT Wave, odnosno Valent Samardžija sa svojom gitarom, pedalom i uređajem u obući i vokalna solistica Fen stvaraju zanimljivu i neobičnu techno melodiju koja se žanrovski mijenja iz otvorenih širokih stereo ambijentala do usko definiranih plesnih groovija sa mantričnim elementima.

Sljedeće glazbeno ime je Torul – alternativni tročlani industrial/synthpop bend iz Slovenije koji je osnovao poznati glazbenik, producent i DJ Torulsson. U Umag dolaze predstaviti najnoviji album simbolično nazvan “Reset”.

Iz BiH stiže GROZNYCORP., tročlani elektro garage pop bend, okupljen kao nastavak benda Grozny. Danas ga čine Fadil, Faruk i Mirza. Prvi album “How To Forget The Missing Pieces” objavili su krajem 2016. pod beogradskom etiketom Lampshade Records.

His Clancyness je kanadsko-talijanski eksperimentalni pop-rock bend iz Bologne iza kojeg stoji Jonathan Clancy. Prijatelji Giulia, Jacopo i Nico mu se uskoro pridružuju na synthu, bubnjevima i bassu, a pjesme su im žanrovski raznolike, od sanjivih melodija i shoegazea do psihodeličnih struktura, art rocka i post punka. U Umag dolaze promovirati najnoviji album “Isolation Culture”.

Posljednje najavljeno glazbeno ime je Grupa Ti koja se može opisati kao psihodelični dream pop duo iz Beograda koji čine Makedonci Ilija (gitara, bass synth, vokal) i Trajče (elektronski bubanj, vokal). Dvojac je do sada izdao albume “Vidimo Se” i “Život u Dvoje”.

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE