Ljetno izdanje Indirekt Festivala održava se po šesti put te je ove godine ostvarilo bliske međunarodne suradnje s kojima stiže novi val nezavisnih izvođača.

Indirekt Festival održat će se na umaškoj Savudriji od 7. do 10. lipnja, a stiže nam i najava novih izvođača te ostvarenje ponekih međunarodnih suradnji.

Italija i Mađarska kao pojačanje snagama iz regije

Talijansko-Indirektna suradnja traje još od samih početaka. Talijanski Music Export predstavlja dva benda u usponu sa friškim, hvaljenim albumima, neposredno pred njihovu američku turneju.
The Yellow Traffic Light su shoegazeri iz Torina, koji uz dodatak utjecaja američke glazbe 60-ih i 70-ih jednostavno tjeraju na ples, a njihovu kvalitetu su prepoznali i DIIV i Toy kojima su otvarali nastupe na talijanskoj turneji.

Indirekt i tvorci serije Shameless dijele dobar glazbeni ukus! Nakon prošlogodišnjih Cari Cari, Bee Bee Sea su još jedan bend čije su pjesme osvanule u popularnoj američkoj seriji. Ovi garažni rockeri su prvi album rasprodali u rekordnom roku, oduševljavaju odličnim novim albumom, a dovoljno za sebe govori činjenica da su bili predgrupa bendovima Black Lips i King Khan & The Shrines.

Nakon odličnog iskustva s mađarskim bendovima, Hungarian Oncoming Tunes (HOTS) na Indirektu predstavlja Dope Calypso, čiji je album prvijenac proglašen najboljim u zemlji. Kažu da se najbolje izražavaju na pozornici, a zvuče kao kad bi The Buzzcocks svirali Pixiese, što su i potvrdili na jesenskom izdanju Indirekta u Beogradu.

I doma je zemlja plodna…

Iz hrvatske metropole na Indirekt stižu dva solo projekta talentiranih umjetnika.
Neon Lies je najnoviji darkwave, minimal synth projekt Gorana Lautara. Pod neonskim svjetlom reflektora predstaviti će novi album “II”. Dođite provjeriti laže li njegova glazba i kako to točno zvuči analogna, minimalistička, mračna elektronika snimljena na magnetofonu.

Dva singla – „Day After Day“ i „When Everything Goes Down“ bila su dovoljna da SUN U zapazi kritika te ju svrsta u sam vrh hrvatske glazbene scene. SUN U je Sanja Šiljković, multiinstrumentalistica i pjevačica, bivša članica bendova Headswitch, Shoxx i Lollobrigida, a u svoj samostalni projekt uklopila je svu silu skandinavskih utjecaja.

Osim međunarodnih suradnji, ove godine Indirekt s ponosom predstavlja umaško izdanje Split Spot Festival-a kao i KLFM-ov Radio na cesti koji će svojim programom oživjeti staru jezgru grada. A u šumi kampa Borozija i ove godine smjestiti će se pravo malo leglo kreativnosti riječkog projekta artBazaar.

Službeni event pogledajte OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE