Ovogodišnje, 14. izdanje najvećeg hrvatskog open-air festivala, INmusic-a, održat će se od 24. do 26. lipnja.

Kao i prošle godine, festival organizira natječaj INmusic Breakthrough, putem kojeg omogućuje mladim i neafimiranim glazbenicima iz Hrvatske i Slovenije da se okušaju na jednoj od pozornica skupa s velikim svjetskim glazbenim imenima, a ove godine to su The Cure, Foals, Suede, Garbage, LP, The Hives, Johnny Marr, Santigold, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker, Peter Bjorn & John, Skindred itd. itd…

Pravila su jednaka kao i prošle godine: INmusic će bendove koji zadovoljavaju natječajne uvjete proslijediti na daljnji odabir partnerskim glazbenim portalima, a svaki od nas će na našim službenim kanalima objaviti top 5 finalista iz Hrvatske i Slovenije po odabiru redakcije. Prvih pet finalista s najviše glasova i najboljim rezultatom po svim selekcijama stručnog žirija bit će objavljeni na službenim stranicama INmusic festivala i društvenim mrežama uz poziv publici da glasa za svoje favorite. Finalist s najvećim brojem glasova publike bit će proglašen pobjednikom natječaja INmusic breakthrough 2019.

Odabir je i ove godine bio nevjerojatno težak, budući da je riječ o vrlo perspektivnim, progresivnim i ambicioznim glazbenim sastavima i glazbenicima. U nastavku pogledajte za koje smo se ipak odlučili kao najreprezentativnije za nastup na INmusic pozornici.


HRVATSKI IZVOĐAČI

 

One Possible Option

One Possible Option osnovan je 2011. godine. Radi se o bendu sa širokim utjecajima u skladanju, snažnim i angažiranim tekstovima, te originalnim i modernim rock zvukom ponekad upotpunjenim elektronskim elementima, a vrijeme je da dečke pobliže upozna i hrvatska publika, budući da već imaju iskustva s inozemnim svirkama (Slovenija, Italija, Austrija, Njemačka, Švicarska).

Alive

Vrlo perspektivan indie rock trio iz Velike Gorice iznenadio nas je EP-jem “Young” s četiri vrlo progresivne i kvalitetne pjesme. Smatramo da drugačiji i mirniji smjer glazbe koji se temelji na ambijentalnosti zvukova instrumenata i tekstovima na engleskom jeziku nije još toliko “prošao” kod nas, pa bi INmusic kao velika platforma bio idealan teren za predstavljanje široj publici.

Ichabod

Karlovački kantautor Bruno Šlat aka Ichabod dvadesetogodišnji je glazbenik koji nas je sa svojim retro zvukom pozitivno iznenadio te smo ga radi nekih odličnih glazbenih referenci koje stvara u autorskoj mjuzi odlučili izabrati i potencijalno mu dati priliku da zasvira na INmusicu, festivalu koji bi mu tematski prilično pasao.

Stephany Stefan

Interdisciplinarna umjetnica iz Rijeke, Stephany Stefan, vokalistica je iznimno zanimljivog izričaja koja u svojim nastupima kombinira više grana umjetnosti, a ovisno o prigodi, također pleše s vatrom. Ovako nešto zasigurno bi bilo zgodno vidjeti i na ovogodišnjem INmusicu. Prije dvije godine objavljuje EP “CLOUDS”, dok je ove godine predstavila album “Indescent”.

Genova

Vrijeme je da čakovečki bend koji ima već podosta iskustva što u profesionalnoj svirci, profesionalnim angažmanima i radom s izdavačkim kućama dobije onaj potreban zamah i zasvira na INmusicu. Vrlo dobre i kvalitetne pjesme, suradnje i pamtljivi aranžmani neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

———————————————————————————————————————————————

SLOVENSKI IZVOĐAČI

Fed Horses

Vrlo ugodno iznenađenje bio nam je sastav Fed Horses. Alternativni pop band koji miješa komercijalne i radiofonične karakteristike u zvuku s kvalitetnim country prizvukom te su vrlo cijenjeni i znani u slovenskim okvirima, a mi ih jako želimo i uživo čuti na jarunskom otoku.

Torul

Ovaj intrigantan synth-dream pop bend imao sam prilike gledati na jedinom izdanju ljubljanskog Flow festivala 2015. godine, a ostavili su dojam nekonvencionalnog benda, barem za naše podneblje. Inače, ovaj trojac u svibnju priprema novo, šesto izdanje, stoga je INmusic prilika da se Slovenci dodatno predstave kod nas.

Monstrumental

Vrlo zanimljiv koktel žanrova koji sam po sebi nadilazi sve žanrovske barijere ono je što opisuje Monstrumental, tročlani sastav koji iza sebe ima album “Radioaktivna polja sanjajo”.

Spotless Minds

Spotless Mindsi su slovenski, puno nepoznatiji i neafirmiraniji, Red Hot Chili Peppersi, čiji album Pokalica iz 2017. kombinira topli, sunčani LA sa tmurnim, grunge ulicama Seattlea. Momci kažu da su spremni za INmusic, a tko smo mi da im to uskratimo.

Crazy Neighbours

Ovaj bend iz Gorenjske iza sebe ima 30-ak koncerata, ali mu predstoji objava prvog albuma. Međutim, njihov energičan rock mogao bi dobrano prodrmati prve posjetitelje festivala, što bi “Ludim susjedima” donijelo određeni zamah da nam kroz premijerno izdanje pokažu koliko su zaista ludi.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE