Ove subote, 5. ožujka, održat će se premijerno izdanje klupskog programa pod nazivom Zeleno Sonce u zagrebačkom klubu SUPER SUPER.

Zeleno Sonce je nastalo u Ljubljani kao radijska emisija dvojice zaljubljenika u funk/b-boy i sličnu glazbenu selekciju. Nakon godine dana na ljubljanskom Radio Študentu, pala je ideja o klupskom dogadjaju sa plesnom i čvrstom digging funk muzikom, na koju se može plesati svaki prvi petak u mjesecu. U pola godine Zeleno Sonce je postao brend ljubljanskog klupskog događanja, na kojem su se osim funk, hiphop, b-boy, jazz i sličnih glava, skupljali i ostali žureri. U skoro 10 godina klupskog postojanja, u goste su doveli najveće europske funk dj-e i diggere poput Mr. Thinga, Dj Formata, Marca Hypa, Iana Whitefielda (Poets Of Rhythm), Floriana Kellera, Skamroka (Dusty Fingers), ruskog perfekcionista Anatolyja Ica, cijeli Vinyl Veterans crew, poljsku Soul Service ekipu i mnoge druge. Nakon pola godine eventi su im rasprodani što zbog glazbe, pozitivne vibre i izvrsnih gostiju te zbog masa koje čekaju red za ulazak. Zeleno Sonce je postao mit u Ljubljani, a sad na želju zagrebačke ekipe dolazi i u Zagreb.

Za prvi zagrebački party pripremili smo prvoligaša i kralja izraleskog funk udruženja, jeruzalemskog diggera, groovera, arhivara, turntablista, DJ-a i producenta Markeyja Funka, koji osim funka voli i psihodelične stvari. Na početku godine Markey je izdao svoj drugi album Instinct, inspiriranog filmskim zvukovima sedamdesetih. Markey je furao i različite emisije o funku i slično, kao što su Soul Power, Mirrorland i Cross Continental Record Raid.

Uz njega će se u Zagrebu predstaviti i glavni rezident ljubljanskog Zelenog Sonca, Udo Brenner, kojeg smatramo za jednog od najvećih kolekcionara funk ploča Balkana, a jedan je od dva tvorca Zelenog Sonca.

Da upotpunimo ovu cijelu funk sliku lokalnim snagama, ovom dvojcu će se priključiti i domaći igrač na vinilima, Soul Bader. Osim što je polovina DJ dvojca Soul Brothers, uz kolegu Werfta svaki tjedan srijedom na zagrebačkom Radio Studentu uređuje emisiju STANK! te je jedan od osnivača Hrvatske Funk Delegacije.

Da utvrdimo gradivo, glazbeni selektori su:
DJ Markey Funk (Audio Montage/Raash Hour, Jeruzalem/Izrael)
Udo Brenner (Zeleno Sonce)
Soul Bader (Soul Brothers / STANK! /Hrvatska Funk Delegacija)

Drescode: Aerobik 80s style

Cijena ulaza je 20kn uz dresscode, 25kn bez i 30kn nakon ponoći.

Dok Ljubljana ima Zeleno Sonce prvi petak – Zagreb je dobio termin za prvu subotu u mjesecu.

 

NAGRADNA IGRA

 

  1. ) Lajkati facebook stranicu portala – LINK FACEBOOK STRANICE PORTALA.
  2. ) Podijeliti ovaj post na svom facebook profilu. (obvezno postavke podjele staviti na public, kako bi nam bilo moguće vidjeti vaše objave)
  3. ) Ispod ovog članka dolje u komentarima napisati: “Mixeta me vodi na premijerno Zeleno Sonce u Zagrebu!” te obvezno u zagradu pored toga svoje ime i prezime.

Putem random.org generatora ćemo kronološki prema rednim brojevima komentara odabrati DVOJE dobitnika/ce koje ćemo objaviti u petak, 4. ožujka na našem službenom STATUSU NAGRADNIH IGARA. Stay tuned & SRETNO SVIMA!

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE