“Sviraj stare” glazbeni je program koji se održava u Vintage Industrial Baru u Zagrebu i ugošćuje najveća imena balkanske glazbene scene koja sviraju samo svoja prva izdanja, odnosno albume s početka karijere.

Tako 23. ožujka u Vintage stižu sarajevske rock legende, Zabranjeno Pušenje. Bend je nastao 1980. godine u Sarajevu, a s određenim izmjenama grupa unatoč raspadu ’91. godine svira i dan danas. Bend je zapravo proizvod pokreta Novi primitivizam, jedinstvenog bosanskog i sarajevskog umjetničkog smjera koji kroz humoristični pristup prikazuje “bosansku raju”.

Ovom prilikom Zabranjeno Pušenje vratit će se više od 30 godina unazad i izvesti isključivo svoja prva četiri albuma koja su im zacementirala poziciju na samom vrhu scene bivše države.  Radi se o albumima: Das ist Walter iz 1984., Dok čekaš sabah sa šejtanom iz 1985., Pozdrav iz zemlje Safari iz 1987. te Male priče o velikoj ljubavi iz 1989. godine.

Pretprodaja ulaznica po cijeni od 100 kuna kreće od 19. veljače u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Vintage Industrial Baru (Savska 160). Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 120 kuna.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE