Klinika Denisa Kataneca održat će promociju vinila svog hvaljenog drugog albuma “Kao Zao Kor” u Vintage Industrial Baru u četvratk 11.04.2024.

Klinika je projekt oformljen oko kantautora Denisa Kataneca koji je već otprije poznat po projektima FELON i Okanagan LTD te mnogobrojnim nastupima na Balkanu i kritičkim hvalospjevima. Uz KDK, nastupit će i Marinada, čija se glazba zasniva na eksperimentiranju različitih vrsta glazbenih žanrova (pop, elektronika, a capella…). Od perioda osnutka kontinuirano nastupaju uživo, a u dosadašnjem radu objavili su 30-ak studijskih albuma, većinom za nezavisnu etiketu Slušaj najglasnije!

Denis Katanec je prepoznatljiv autor intimnih i emocionalno nabijenih tekstova i pjesama koje upotpunjuje aranžman cijelog sastava Klinike. Zajedničkim snagama pjesme se pretvaraju u vrtlog emocija i energičan glazbeni izričaj koji publiku ne ostavlja ravnodušnom. Takvu konekciju s intimom publike ne viđamo često, a može se nagađati da je upravo to faktor postojanja vjernih posjetitelja Klinike koji se redovito vraćaju po svoju katarzu.

Klinika se žanrovski može opisati kao mješavina shoegazea, psihodeličnog avant – folka i eksperimentalne glazbe. Njihov prvi album “Jada Jada” nizao je hvalospjeve na glazbenim portalima, a njegov je “pandemijski tajming” nagnao mnoge stare i nove kliničare na posvećeno preslušavanje u izolaciji vlastitog doma. Svom srećom, prilike za nastup su se ukazale na nekoliko hrabro odrađenih pandemijskih koncerata i festivala. Neki od singlova poput “Patkice” i “Grlice” dobili su spot, dok se “Mala Snaga II” pronašla u hvaljenoj kompilaciji “Zagreb Calling: Generacija bez refrena”.

U travnju prošle godine Klinika izbacuje novi album “Kao Zao Kor” koji nastavlja putem prvog albuma i samo produbljuje vezu sa fanovima i kritikom te u najsjajnijoj točci kliničkog glazbenog puta puni Tvornicu kulture! Nakon dva singla “Vampiri” i “Konj” Klinika je napokon dočekala i vinilno izdanje hvaljenog albuma “Kao Zao Kor” koji je na više top listi uvršten u sam vrh albuma u 2023.

Ulaznice po cijeni od 10 eura dostupne su u Dirty Old Shopu, a mogu se pronaći i online
na platformi Entrio. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 14 eura.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE