Povodom 25. rođendana Močvare, najavljen je cijeli niz koncerata, a jedan od njih, onaj krautrock legende Roedeliusa, održat će se 27. svibnja.

Hans-Joachim Roedelius je devedesetogodišnja glazbena legenda iz Njemačke (rođen je 1934. u Berlinu!), suosnivač kultnih bendova kao što su Cluster i Harmonia. S bendom Cluster je već bio u Močvari prije 14 godina zajedno sa suosnivačem Dieterom Moebiusom, a glazbenim sladokuscima je taj koncert ostao u posebnom sjećanju. Njegovu istraživačko eksperimentalnu glazbenu karijeru su obilježile česte suradnje i kolaboracije s brojnim umjetnicima među kojima se ističu, uz već spomenutog Moebiusa, Conrad Schnitzler, Michael Rother i Brian Eno, a popis glazbenika i bendova koje je inspirirao ili su ga pokušali kopirati je podugačak.
Izdao je preko stotinu glazbenih albuma različitih žanrova isprepličući kraut rock, jazz, elektronsku i avangardnu glazbu u uvijek iznova originalnim i kreativnim kombinacijama. Sam sebe uglavnom predstavlja kao ne-muzičara tvrdeći da su njegovi albumi i koncerti zapravo zvučne slike, tj. autoportreti. Zvukove koristi baš kao što slikari koriste oblike i boje stvarajući svaki put iznova drugačiju i originalnu paletu zvukova a vjerujemo da će Močvari za rođendan zvučno oslikati unikatni dar.
Na Močvarin rođendan dolazi u izazovnoj obiteljskoj kombinaciji: njegova kćer Rosa Roedelius kreirala je vizualne efekte na očevu glazbu pa tako njih dvoje dolaze predstaviti ovu jedinstvenu i improviziranu obiteljsku manufakturu. Cijena ulaznica je 25 eura u pretprodaji i 30 eura na dan koncerta, a možete ih kupiti OVDJE.

Više o projektu Začarana Močvara saznaj ovdje.

Službeni događaj dostupan je klikom ovdje.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE