Varaždinsko-zagrebački bend Rimljani Ite Doma zasvirat će u Tvornici kulture u sklopu programa Burn Out. Na pozornici će im se u četvrtak, 29. veljače 2024. godine kao gosti pridružiti i zagrebački Diskonaut.

Rimljani Ite Doma s izmijenjenom se postavom vraća na scenu nakon pet godina. Sastavljen je od sedam članova, a čine ga Benjamin Vučaj (vokal), Davor Bacalja (gitara), Josip Skledar (klavijature), Vinko Jakupak (bas), Tin Brkljačić (bubnjevi) Erik Vrbanec (truba) i Lovro Kopač (saksofon). Ovaj bend zanimljivog imena koji svoje podrijetlo vuče iz Monty Pythona i filma Life of Brian u svoj zvuk i estetiku uklapa ska, punk, rock i elemente reggaea. Humorističnim stihovima o nesretnim ljubavima i zaljubljivanjima nastoje univerzalne misli i osjećaje približiti publici u svom specifičnom stilu. Rimljani Ite Doma predstavili su se 2019. godine albumom prvijencem ”Torpedo”, a naslijedio ga je album ”Cubitus In Dentibus” s kojega se izdvajaju i singlovi ”Sara Jo” i ”Lelujanje”. Glavna je misija ovog zanimljivog benda nasmijati i zabaviti publiku.

Diskonaut je peteročlani zagrebački bend koji svoj zvuk temelji na disku i njegovim varijacijama. Članovi su benda Martin Tisanić, Slavica Krželj, Alan Paučnik, Matija Jurec i Filip Brkanac. Budući da vjeruju da je disko stanje uma, u svoj glazbeni izričaj uklapaju i kraut rock, funk, psihodeliju 70-ih, stoner i space rock. Svoj su prvijenac najavili singlovima ”Propušten poziv”, ”Smak Svijeta”, ”Univerzalna Konstanta” i ”Netko”, a ”Primordijalna Juha” objavljena je u listopadu 2023. godine. Za miks i master albuma zaslužan je Dražen Završki. Plesne disko ritmove, grooveove i sci-fi estetiku Diskonaut su provukli kroz različite podžanrove kako bi stvorili svoj jedinstveni zvuk. Zagrebačku su promociju debitantskog albuma odradili u prosincu, a na pozornicu se vraćaju već u veljači kao gosti prijateljskom bendu Rimljani Ite Doma.

Rimljani Ite Doma uz posebne goste, bend Diskonaut, penju se na stage 29. veljače kako bi zabavili i rasplesali zagrebačku publiku. Eklektična će kombinacija dvaju stilski i žanrovski različitih bendova publici priuštiti jedinstveno koncertno iskustvo posljednjeg četvrtka u veljači.

Ulaznice po cijeni od 6 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 8 eura.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE