Zagrebački kvart Gajnice dobiva svoj open air festival urbane glazbe – Gajnice vrište! Line-up prvog izdanja festivala predvode Kojoti, a uz njih će nastupiti nova imena zagrebačke scene: DJECA!, TV EYE, Rimljani Ite Doma, Proleter i The Zgubidans. Festival će se održati u petak i u subotu, 12. i 13. travnja 2024. godine na platou pored Centra za kulturu na adresi Argentinska 5.

Kao headlineri prvog izdanja festivala Gajnice vrište! nastupit će Kojoti. S reputacijom upravo rasprodane Tvornice kulture povodom obilježavanja 30 godina od osnutka benda i titulom jednog od najvećih domaćih rock bendova, Kojoti uzimaju zalet i stižu na novu zagrebačku open air pozornicu.

DJECA! su glasna i eksplozivna četvorka koju su i publika i kritika odlično prihvatile odmah po njihovom izlasku na scenu. Prvijenac “KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK” donio je erupciju energije svježeg i modernog rokenrola, a svoj distorzirani, mračni zvuk podebljan prljavim basom i synthevima donose i u Gajnice.

TV EYE nastao je 2019. godine, a sastavljen je od vječno mladih glazbenika koji u svom izrazu i stilu njeguju garažnu estetiku i rokenrol stav. Debitirali su 2023. godine albumom “Kick it out” koji su nastavili promovirati svojim bučnim, energičnim i izazovnim izvedbama.

Rimljani Ite Doma vraćaju se na scenu koncertom u Tvornici kulture, a svoj će specifičan stil i humoristične stihove prezentirati i na novom zagrebačkom festivalu. Iza sebe imaju albume “Torpedo” i “Cubitus In Dentibus”, a u svoj stil uklapaju ska, punk, rock i reggae elemente.

Kao predstavnici pop punk i punk rock žanra na pozornicu će se popeti Proleter. Svoje drugo studijsko izdanje “Druga prilika” trio je najavio singlovima “Kako smo došli do tu?!”, “Druga prilika” i “Kažu da te ne zaslužujem”, a promovirat će ih i u sklopu festivala Gajnice vrište!

The Zgubidans je sjajni gajnički bend koji će na festivalu nastupiti pojačan legendama gajničke i zagrebačke scene – Fafom i Milkom iz Hladnog piva.

Upad na Gajnice vrište! bit će slobodan, a satnica i raspored po danima bit će objavljeni desetak dana prije festivala. Suorganizaciju festivala potpisuju yem i Reflektor uz veliku pomoć Centra za kulturu Susedgrad.

Organizaciju prvog izdanja festivala Gajnice vrište! podržavaju Gradski ured za kulturu Zagreb, Ministarstvo kulture i medija, Centar za kulturu Susedgrad, yem / Hashtag, REFLEKTOR, Kupole Hr i Rhino produkcija.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE