Njemačka stoner rock/psych/kraut/prog mašina, sjajni Colour Haze, nakon pet godina (sjajni koncert u KSET-u) vraćaju se u Zagreb. Povod je warm-up za Bear Stone festival, a koncert će se održati 14. travnja u Močvari.

Colour Haze marljivo kale svoj jedinstveni glazbeni izričaj skoro puna tri desetljeća. Nastali su u Münchenu sada već davne 1994. Godinama slove kao institucija psihodeličnog/heavy rock zvuka protkanog raznim utjecajima. Majstori su kreiranja specifične atmosfere uz beskompromisno vladanje glazbenom dinamikom putem međusobnog muziciranja. Kao i sama priroda koja nas okružuje u neposrednom su dosluhu s vlastitim svemirom ponajviše instrumentalnih emocija. Pritom se ne libe niti vokalno kanalizirati kroz glas vođe benda, gitariste i pjevača Stefana Kogleka.
Iza sebe imaju pozamašan broj koncerata, turneja kao i diskografskih ostvarenja. Brojka od 14 studijskih albuma, 4 live albuma i 3 EP izdanja govori sama za sebe. Na ovom koncertnom gostovanju bend će predstaviti svoj recentni i vrlo hvaljeni dugosvirajući uradak naziva ‘Sacred‘. Album je izdan u rujnu 2021. za etiketu Elektrohasch.
Ovu će ceremoniju otvoriti sastav Bosco Sacro. Talijanski kvartet koji svoje glazbene korijene vuče iz ambient / doom/trip-hop sfere. Osnovali su ga članovi bendova Julinko, Tristan da Cunha i The Star Pillow. Njihov stil karakterizira sanjiva atmosfera, usporeni ritmovi uz intenzivnu zvučnu te duhovnu dubinu. Ovo će im biti premijerno predstavljanje domaćoj publici. Album prvijenac ‘Gem‘ nastao pod producentskom palicom Lorenza Stecconija (Amenra, Ufomammut, Lento) izlazi u ožujku 2023. a objavit će ga etiketa Avantgarde Music.
Koncert će poslužiti kao svojevrstan warm-up događaj za predstojeće izdanje Bear Stone Festivala koji se održava 7. i 8. srpnja 2023. u Slunju.
Ulaznice kreću u pretprodaju u petak, 27. siječnja u 10h putem sustava Entrio. Cijena u pretprodaji: 15€ / Na dan koncerta: 18€. Sve informacije možete pratiti na službenom događaju klikom OVDJE.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE