Konstrakta, talentirana umjetnica i predstavnica Srbije na ovogodišnjem Eurosongu, sinoć je nastupila u Tvornici Kulture sa svojim bendom Zemlja Gruva.

Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta, srpska je kantautorica koja trenutno uživa veliku popularnost u regiji, ali i šire, nakon što je s pjesmom “In corpore sano” pobijedila na Beoviziji, dok je na Eurosongu završila na visokom petom mjestu. No, za one koji ne znaju, Konstrakta je na alternativnoj sceni odavno poznata kao vodeći vokal beogradskog funk-rock benda Zemlja Gruva s kojim je sinoć puna dva sata zabavljala publiku u Tvornici kulture.

Početak koncerta bio je predviđen za 21:00h. Tvornica je bila puna uzbuđenih obožavatelja koji su jedva čekali i non-stop dozivali Konstraktu na pozornicu. Koncert je krenuo oko 21:15h, dakle sasvim dozvoljena koncertna ‘akademska četvrt’, kada je glavna gošća došla i pozdravila publiku sa stihovima svoje pjesme “Nobl”.

Osim isključivo njenih pjesama “Žvake”, “Neam šamana” i “Mekano”, na setlisti su bile i pjesme koje ima s bendom Zemlja Gruva, kao što su “Plodni dani”, “Mama”, “Đango”. Zemlja Gruva također ima i studijski album “Dino u Zemlji Gruva” te smo tako imali prilike čuti i neke obrade Dina Dvornika kao što su “Afrika”, “Ti si mi u mislima” i “Zašto praviš slona od mene”. U jednom trenutku je Milovan Bošković, pjevač i gitarist benda, preuzeo mikrofon i izveo pjesmu koju su, kako kaže, često izvodili prije 20 godina.

Kada je došao red da na kraju otpjeva svoju najpoznatiju pjesmu “In corpore sano” publika je očekivano podivljala i toliko glasno pjevala poznate stihove da se Konstrakta jedva i čula. Nakon što su izveli sve pjesme koje su planirali i otišli s pozornice, publika je, naravno, htjela još. Nakon koje minute dozivanja, Konstrakta i Zemlja Gruva su se vratili na bis i izveli Triptih (Nobl, Mekano, In corpore sano) uz očekivanu erupciju oduševljenja prisutnih.

“Konstrakta je jedna obična žena, nosi šiške i ima mladež” – tako se u više navrata opisivala tokom cijelog koncerta. A baš s tom jednostavnom i nenametljivom karizmom je i oduševila publiku, do te mjere da su joj konstantno pristizali pokloni iz publike. Žene su bacale grudnjake, muškarci košulje, dobila je bocu pića (“umjetnica mora piti zdrava”), razne novčanice od 100 kuna i pet eura, ali je ipak najoriginalniji poklon iz publike definitivno bila kartica hrvatskog zdravstvenog osiguranja na kojoj je bilo njeno ime.

Zaključno, mogu reći da su nam Konstrakta i Zemlja Gruva priredili pravi mali glazbeni spektakl, atmosfera je bila odlična, a koncert je proletio prilično brzo. Jedina mana koju mogu napisati je da je pod bio podosta ljepljiv, kao da nije bio počišćen od večeri prije. No, to je uistinu bilo minorno u usporedbi sa svime što smo ove subote dobili.

Za one koji će biti u blizini Šibenika u rujnu, Konstrakta i Zemlja Gruva stižu na tvrđavu sv. Mihovila 3. rujna, pa tko je u mogućnosti, toplo preporučam da odete, jer izvjesno je da ćete se zabaviti. Konstakta, ali također i njen bend, uhodani su i uštimani glazbenici čija je popularnost odavno zavrijedila sadašnje visine. Ulaznice je moguće kupiti poe cijeni od 150 kuna, a dostupne su u sustavu Eventim, kao i na svim njihovim prodajnim mjestima.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE