“Konstrakta nosi šiške i inače je normalna žena.” opisala je sebe jednom prilikom i još jednom dokazala koliko je posebna u svojoj jednostavnosti i zašto je u tako kratkom roku osvojila simpatije publike diljem regije. Jedinstvena, talentirana i karizmatična Konstrakta dolazi na ljetnu pozornicu Novih dvora 23. srpnja i sa svojim bendom Zemlja Gruva najavljuje sjajnu glazbenu večer protkanu najboljom kombinacijom duba, reggae, funk i soul ritmova!

Ana Đurić, poznatija pod umjetničkim imenom Konstrakta, članica je benda Zemlja Gruva od njihova osnivanja. Regionalnu slavu, gotovo preko noći, stekla je pobjedom na festivalu Pjesma za Euroviziju čime je postala srpska predstavnica na festivalu Eurosong u Torinu (Italija) 2022. s pjesmom In corpore sano.

Glazbom se bavi 20 godina, a svoje korijene vuče još od benda Mistake Mistake s kojim je nastupala do 2007. godine. Iste godine, članovi benda: Zoe Kida, MC Milovan i Konstrakta formiraju bend Zemlja Gruva, Gruvlend izdavaštvo i Gruvlend produkcijski studio, koji postaje okosnica svih daljnjih projekata ovog kolektiva.

Bend Zemlja Gruva do sada je objavio dva LP albuma (WTF is Gruvlend? – 2010. godine i Šta stvarno želiš? – 2016. godine), EP izdanje posvećeno Dinu Dvorniku i više singlova, na kojima Konstraktini brojevi ostvaruju veliki uspjeh. Među najvećim hitovima benda, s kojima je obišla cijelu bivšu Jugoslaviju, ističu se pjesme Nisam znala da sam ovo htjela, Đango, Plodni dani, Jednom je sada, Tuga, Mama…

Solo pjesme pod Gruvlend etiketom počela je objavljivati 2019. godine te je instant privukla pažnju publike žanrovskim inovacijama u pjesmama Žvake i Neam šamana.

Triptih, konceptualni spoj tri različite kompozicije, tjednima je prvi u trendingu, osvojio je hrvatsku Billboard listu i postao viralni hit s preko milijun pregleda na YouTube-u. Uz pjesmu In Corpore Sano, Triptih čine pjesme Mekano i Nobl.

Ovog ljeta nastupa na gotovo svim festivalima u regiji zajedno s bendom Zemlja Gruva, s kojima će izvesti kako svoje solo projekte, tako i i najveće hitove ovog benda.
Koncert počinje u 21 sat ispred Vršilnice, a ulaz je besplatan!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE