Sve se više okrećemo post-covid životu premda je pandemija itekako prisutna, a redu optimista nastavlja se pridruživati ljubljansko Kino Šiška, koje je najavilo novu poslasticu za 2022. godinu. Naime, 11. ožujka u gradu gostuje sjajni Caribou.

Kanadski genijalac s londonskom adresom Dan Snaith i njegov sjajni četveročlani bend Caribou štovana su atrakcija u našim krajevima koja je još tamo davne 2004. posjetila KSET.
Ni promjena imena iz Manitoba u Caribou, pod prijetnjom tužbe stanovitog Handsome Dicka Manitobe, nije nimalo naškodila Danu jer svaki je njegov novi dolazak u Zagreb privlačio sve više ljudi, dok je svakim novim izdanjem sve više i više razoružavao kritiku, dovodeći svoj apstraktni spoj elektronike i indie popa na godišnje liste najboljih albuma diljem svijeta. Nisu stoga izostale ni brojne strukovne nagrade poput prestižnih kanadskih Polaris Music Prizea i Juno Awardsa koje su pristizale svakim novim albumom.
Posljednjim zagrebačkim koncertom Caribou su promovirali album Swim, kojim su dali naslutiti i znatan komercijalni potencijal ove grupe, dodatno potenciran nakon što su 2012. odradili čitavu svjetsku turneju kao potpora Radioheadu. Nije stoga bilo nimalo čudno da su dvije godine poslije objavljivanjem albuma Our Love doslovno eksplodirali i klubove kapaciteta 500, zamijenili dvoranama koje primaju 3000 ljudi, a na festivalskim su se popisima uspeli na sam vrh, pa su tako te 2014. svirali u pulskoj Areni kao glavno ime velikog koncerta kojim je otvoren Dimensions Festival.
Caribou su prošle godine objavili novi album Suddenly kojeg je kritika, kao i prethodnike, dočekala hvalospjevima, a kojeg su u studenom prošle godine trebali predstaviti i zagrebačkoj publici, uz tehničku produkciju koja je trebala nadilaziti sva njihova dosadašnja gostovanja. Nažalost, to se nije dogodilo iz poznatih razloga, a fanovima njihove glazbe opcija je zasad odlazak na ljubljanski koncert, budući da je Zagreb kao destinacija, nažalost, otpao s popisa koncerata na turneji za 2022. godinu.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE