“Mind Control” je četvrti, instrumentalni singl riječke skupine Iz@ Medošević & Borgie s njihovog drugog albuma “Opera u Sydneyu”.

Psihodelični ritam, melodije orgulja i klavijatura s kojima se sljubljuju bas, gitare i bubanj, pričaju ovu priču simboličnog i vrlo aktualnog naziva.

“Naziv pjesme dovoljno govori, te je svakom od nas priznali mi to ili ne, um odavno načet propagandom trash industrije zabave koje smo samo donekle svjesni. Politički, zdravstveni i tehnološki brainwashing bolje da ni ne spominjemo. Posljedice takvih eksperimenata tek ćemo imati priliku osjetiti. Pojam Mind Control nije novi pojam, ali smo htjeli dati svoj obol raščišćavanju magluštine zbog koje tumaramo kao ovce.” – poručuju Iz@ i Borgie.

Glazbenu podlogu kojom se Iz@ i Borgie osvrću na raznovrsne manipulacije kojima smo, kao društvo u cjelini, konstantno izloženi, vizualizirao je Riječanin s londonskom adresom George Breka. Video je napravljen u tehnološkom stilu koji ujedinjen s glazbom Izeta, Bere i Deuca, služi kao ogledalo društva u kojem se nalazimo.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE