“Dan i noć” drugi je singl s novog albuma “Opera u Sydneyu” kojeg predstavlja riječni ‘rokenrol’ garage bend Iz@ Medošević & Borgie.

S ovom odličnom grunge blues stvari (kako ju je Izet opisao), Izet Medošević i njegova ritam sekcija Borgie (Berislav Pavišić i Kristijan Debeuc DB) nastavljaju prezentirati svoj garage zvuk. Ideja cijelog albuma pa tako i pjesme “Dan i noć” je da se prepozna da se radi o glazbenom trojcu, sa svim prednostima i ograničenjima sviranja u takvoj postavi.

Izet Medošević, riječki glazbenik, multiinstrumentalist i pjesnik, autor je moćnih tekstova koji prodiru u srž nas samih, naše okoline i realnosti. Zaokruženi zvukom pravog ‘rokenola’ i elementima bluesa, ponekad i psihodeličnih dionica, stvaraju vrlo upečatljive i jedinstvene pjesme.

„’Dan i noć’ je masna-hypno-grunge bluesara koja vrišti o tumarujućoj stranputici, a šapće o nježnoj i posvećenoj ljubavi. Lijepa i tužna, valjajuća i plesna, lagana a teška, niti muška niti ženska, i što je najvažnije, cijepljena je od refrena.“ – tim riječima Izet opisuje novi singl.

Pjesma je snimljena u produkciji Zorana Medveda, a za mastering je zaslužan Matej Zec. Za video se pobrinuo Edwin Šabanović iz vizualnog teama “Objekts – Objekts” iz Rijeke, a snimanje je odradio Davor Tomić iz studija “Pećine”.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE