Sinoć smo posjetili Boćarski dom u kojem se povodom AntiValentinova odvila prava retro dance ludnica.

Peto izdanje AntiValentinova započelo je u nešto drugačijem duhu no inače pa su se tako prvoga dana ovog dvodnevnog festivala na pozornici našli glazbenici koji su žarili i palili domaćom cro-dance scenom osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, a na pozornici se našao i DJ Kneža koji je puštao glazbu prije, za vrijeme i nakon nastupa ostalih izvođača.

Foto: Lea Brečak

Tako je, nakon zagrijavanja DJ Kneže, sinoćnji retro tulum otvorio bend koji je poznat po hitovima poput Jeans generacije, Kalifornije, Bolera i drugih. Njihovo ime je, naravno, Neki to vole vruće, a nastup su započeli s pjesmom s kojom je počela i cijela njihova priča – bila je to Kalifornija! Iako je zvuk u prvoj polovici pjesme bio loš, ubrzo se sve sredilo i klizilo kao po špagi. Jimmy i Šomi, ali i cijeli bend, bili su zaista dobri. Neke manje poznate pjesme poprimile su novi zvuk, poput one Skini sve sa sebe. Moram priznati da mi je ta pjesma i njezin refren “Sve, sve, sve, skini sa sebe, neću više preko haljine…”, posebno zapeo za uho te se upalila ona crvena lampica. No, dobro, bila su to neka druga vremena i pjesma je imala neko drugo značenje. Bilo kako bilo, publika je bila oduševljena dečkima i veoma dobro znala stihove gotovo svake pjesme. Na pozornici im se u jednom trenutku pridružila i Gabrijela Dragoje, Šomijeva kći, te su zajedno otpjevali jednu pjesmu nakon čega je ubrzo uslijedio kraj njihova nastupa. Oprostili su se sa Jeans generacijom koja je izazvala oduševljenje, ali i mnoge zanimljive plesne pokrete.

Foto: Lea Brečak

Nakon njih je, uz pojačanje DJ Kneže, pozornicom zavladala pojava zvana Alka Vuica. Mnogi mlađi ne znaju tko je ta žena zapravo i što je sve učinila za svijet glazbe, ali nakon sinoćnjeg fantastičnog nastupa kojeg nam je priredila vjerujem da će je publika shvaćati malo ozbiljnije i uvidjeti njezinu vrijednost, njezinu istinsku veličinu. Alka Vuica bila je, bez ikakvog preuveličavanja, zvijezda večeri! Mnoge mlađe kolegice mogu joj samo zavidjeti. Talent, za takvo što potreban je prirodan talent, ali i šarm kojeg je Alka vrlo dobro svjesna da ga ima. Od gracioznog izgleda, do plesa i same izvedbe te komunikacije sa publikom i zbijanja šala – sve je bilo odrađeno na jednom, rekla bih, visokom nivou kakvog kod nas baš i nema. Ljudi kod glazbe zanemaruju mnoge komponente show businessa, ali ne i Alka. Uz svoje četiri uigrane plesačice provela nas je kroz svoju glazbu te hitove poput Od kad te nema, Nek’ ti jutro miriše na mene, Varalica, Laži me, Mana, Ženska posada i ostale.

Foto: Lea Brečak

Uslijedio je ponovno mash up DJ Kneže, koji uvijek zna što treba pustiti, te se na pozornicu sa svojim plesačicama popela Ella. Izvela je svoje hitove Deset puta, Iza ponoći, Nađi mi ritam i ostale. Sa sobom je ponijela i balon koji je zaboravila napuhati, ali to ju nije spriječilo da prestane njime mahati. Odradila je korektan nastupa baš kao i Ivana Banfić I.Bee koja je uslijedila nakon nje sa svojom Šumicom, Imam te, Zovi me Erika te, najnovijom, Vrati me u disco. I treća karika ovog niza je naravno Minea koja je nekako najviše uspjela rasplesati publiku, ali to nije ni čudno jer ona ima više svojih pjesama bez kojih i dan danas ne prođe ni jedan jedini tulum. Pjesme Rano, Mimo zakona, Uberi ljubicu, Vrpaci i komarci te ostale uvukle su se u naše glave i jednostavno tamo ostaju.

Foto: Lea Brečak

Za kraj smo imali prilike uživati u energetičnom nastupu Kuzme & Shaka Zulua. U mojoj ulici, Lito ide mala, Gori trava zelena i Di ćemo večeras polako smo ispratili prvu večer AntiValentinova. Iako Boćarski dom sinoć nije bio nešto previše popunjen, vjerujem da su svi koji su došli po svoju dozu dobrih starih hitova kući otišli nasmiješenih, zadovoljnih lica. Ako ste propustili sinoćnji događaj, na ovaj današnji još stignete otići. Preporučamo!

Galeriju fotografija s prve večeri možete pogledati OVDJE.

Foto: Lea Brečak

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE