Sinoć je u zagrebačkom Vintage Industrial Baru zabočki kantautor Nikola Vranić, poznatiji kao J. R. August održao koncertnu promociju debitantskog albuma pod nazivom “Dangerous Water” koji je objavljen za diskografsku kuću Croatia Records.

Točno u 22:00 na pozornicu se ušuljao zbor, a za njim J. R. August koji sjeda za klavijature, stavlja svoje “Raybanice” i otvara koncert zborskim pjevanjem “Fisherking” koja je ujedno i prva numera na već spomenutom albumu. Slijedi zaigrana “The Brown Trout And The Nightingale”, a na pozornicu izlaze Lujo Parežanin na tenor saksofonu i Marko Gudelj na bariton saksofonu koji odlično začinjavaju atmosferu. Zatim dolaze gitarist Pavle Miljenović, basist Ivan Džajić i bubnjar Borko Rupena te u konačnom večernjem sastavu započinju simbolično “Let’s Get Together“.
Foto: Luka Antunac

Bilo je mjesta i za ostale skladbe koje nisu na albumu, pa smo tako imali prilku čuti jednu od ranijih “Distort Reality” za koju duhovito kaže da je nastala u polju citrusa. Bio je tu i gotovo cijeli fenomenalno mračan boogie EP “Tea Party With Mr. Death“. Zasvirao je i uvijek dobrodošao opsjedajući “The Exorcist” koji uvelike raspameti publiku.

Foto: Luka Antunac

Nastavljamo dalje uplivavati u “opasne vode” te nas vodi u prekrasnu “River Runs Through“, a zatim tonemo u “When I Wake Up Tomorrow“. Svakako treba spomenuti fenomenalan The Invisible zbor koji predvodi simpatični Sebastian Jurić. Oduševljavali su sve prisutne svojom energijom i svako malo nas pozivali da pucketajući prstima lovimo ritam. Pavle je na gitari svojom tehnikom slidea odlično naglašavao ambijent pojedinih skladbi tijekom koncerta, a bubnjar Borko nas je uvlačio u priču s razno raznim perkusijama.

Foto: Luka Antunac

Na kraju je usljedila već dobro znana “Crucify Me” i naslovna “Dangerous Waters” s kojom završava dvosatna magija. Sretni smo što je prostor Vintage Industrial Bara bio popunjen skoro do zadnjeg mjesta. Kada se radi o ovakvom umjetniku kao što je J. R. August, rekli bi da zaslužuje puno veće dvorane i to one svjetske, jer za ove manje je odavno prezreo. Svaki ton i emocija je bila na mjestu. Bila bi velika šteta da njegova glazba ne prepliva granice, jer ovo je bila promocija svjetskog kalibra.

Galeriju fotografija s koncerta možete pogledati ovdje.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE