Glazbenica Gordana Marković, koju znamo kao polovicu dua Auguste i izvođačicu u emisiji “A strana”, objavila je videospot za svoj samostalni singl “Što smo naučili”.

Intrigirajući pop atmosferom, debitantski singl kojega je Gordana Marković snimila odmiče od glazbe kroz koju smo je do sada poznavali, no sasvim dovoljno elemenata ostalo je da kroz „Što smo naučili” čujemo karakteristični glazbeni potpis ove mlade i talentirane glazbenice.

Osim što joj je ovo prvi samostalni singl, za Gordanu je ovo ujedno i premijera pjesme u tekstualnom dijelu – svoje umijeće stvaranja glazbe već je pokazala u Augustama, a sada po prvi put predstavlja pjesmu čiji tekst sama potpisuje. U kreiranju aranžmana pripomogao joj je Tomislav Šušak (Vatra), ujedno i producent pjesme, koji o suradnji otkriva: „Gordana i ja surađujemo već godinama u raznim oblicima, ali je rad na novom materijalu donio zdravo osvježenje u obliku drugačijih pjesama i novog načina rada. Veselim se što će ljudi imati prilike čuti što spremamo!“

Crna Mlaka pored Zagreba među svojim ribnjacima i šumom skriva napušteni dvorac Zwilling, koji je poslužio kao savršena scenografija za video s redateljskim potpisom Filipa Tota. „Gordaninom spotu sam pristupio na likovni način. Želja mi je bila što jednostavnije prenijeti emociju u sliku gotovo performanskim zahvatom. Plesač Stipe Gugić iznimno je talentiran i svojim je sudjelovanjem u spotu savršeno oživio moju namjeru. Ideja je bila Gordanu kontrastirati s ‘pozadinom’ – ispraznim i sivim prostorom i protagonistom plesačem”, rekao je Filip Tot o inspiraciji za videospot.

A da je „Što smo naučili“ tek početak, potvrđuje i Gordana Marković: „Rad na samostalnom autorskom albumu velika mi je želja već duže vrijeme, ali nisam se htjela upustiti u to dok nisam osjećala da sam potpuno spremna. U Tomislava imam veliko povjerenje što se tiče aranžmana, tako da je on najvećim dijelom zaslužan za finalni zvuk. Napokon je došao trenutak da čujete bar mali dio onoga na čemu već nekoliko mjeseci radimo u studiju!“.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE