Britanci su izabrali najvećeg zabavljaća 20. stoljeća, a to je David Bowie, jedan od najvećih glazbenika svih vremena. 

David Bowie, rođen kao David Robert Jones, bio je britanski rock glazbenik, skladatelj, glazbeni producent, aranžer i glumac, a posebnu ljubav gajio je prema stalnom mijenjanju glazbenog i modnog stila. Glazbeno je bio aktivan punih pet desetljeća, a preminuo je 10. siječnja 2016. godine od raka jetre, samo dva dana nakon 69. rođendana. Koliko je bio posvećen radu i glazbi vidi se iz toga da je upravo 8. siječnja 2016. izdao svoj posljednji album Blackstar.

BBC Two je pokrenuo istraživanje koje je trebalo odrediti tko je najveći zabavljač 20. stoljeća te je David Bowie pobijedio s najviše glasova među velikim imenima kao što su Marilyn Monroe, Charlie Chaplin i Billie Holiday. Također će se natjecati u kategoriji najveće ikone 20. stoljeća, zajedno s Nelsonom Mandelom, Ernestom Shackletonom i mnogim drugim velikanima.

Kako bi obilježili njegov 72. rođendan, Parlophone Records će ove godine objaviti box set “Spying Through a Keyhole” s 9 sedam inčnih singlova koji će uključivati i najraniju verziju legendarnog hita “Space Oddity”.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE