“Ti današnji mladi…I njihova umjetnost” ime je glazbeno izložbenog programa koji nam je predstavio kantautoricu Mateju Šekelju i vokalnu grupu Asante.

Nakon što je početkom godine Udruga Inspiracija u Katranu organizirala doček proljeća pod nazivom “VISIBABA” na kojem su nastupili Nipplepeople, Jastuk i Mateja Šekelja, ovog utorka su nam u Studiju Smijeha pripremili glazbeno izložbeni program “Ti današnji mladi…I njihova umjetnost” na kojem su nastupali vokalna grupa Asante i Mateja Šekelja, te su bili predstavljeni mladi kreativci i njihovi radovi.

Foto: Mateja Šekelja

Večer je otvorila mlada kantautorica Mateja Šekelja. Njezin premijerni nastup bio je početkom ove godine u sklopu “VISI-BABE” i od tada sam čekala priliku kada ću je ponovno moću poslušati uživo. Radi se o jednoj talentiranoj glazbenici čije pjesme odišu realnošću, radilo se o ljubavi ili o svijetu koji nas okružuje. Mateja u svojim pjesmama bez dlake na jeziku kritizira društvo, govori o ružnoj stvarnosti koja nas okružuje, ali i ljubavnim jadima kroz koje svi mi prolazimo. Pjesme piše i na hrvatskom i na engleskom jeziku, a u utorak nam je otpjevala nekoliko autorskih među kojima su se našle Your love, Superman, Fasada, Take me slow, Mali zmaj, Heroji te njezin najnoviji singl Pustinja.

Nakon nje je na pozornicu stupila vokalna grupa Asante. Tihana Broz, Marta Ugljen Bolfan, Carla Radnić, Petra Vidas, Robin Miloš, Martina Orehovec, Andrija Kajtar, Marko Mihaljević te Marija Mihaljević Bolfan članovi otpjevali su obrade nekih poznatih pjesama u vlastitom aranžmanu te su za kraj napravili mash up pjesama iz crtanih filmova. Odradili su veoma dobar nastup i bili nagrađeni velikim aplauzom, te uspješno zatvorili večer.

Što se tiče izložbenog dijela, svoje radove su predstavili Ana Beverin, Mislav Klanjčić, Anna Mađar, Nikolina Žapčić te svestrana Mateja Šekelja. Valja spomenuti da je na prošlom eventu Ana Beverin bila proglašena pobjednicom te je njezin rad završio na rokovniku “Paper&Stuff”.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE