Sloanwall slove kao jedni od predstavnika hrvatske stoner rock scene.

Bliži se 150. koncert u organizaciji Good Vibrations ekipe iz Zagreba, a to znači da se bliži i koncert grčke grupe Deaf Radio, koji će imati potporu od zagrebačkog benda Sloanwall. Sloanwall je već ostvario zapažene nastupe na zagrebačkoj sceni, kao i sa svoja dva objavljena EP-ja, a povodom koncerta, odlučili smo priupitati momke nekoliko pitanja o radu grupe, trenutnim aktivnostima i budućim planovima.

 

Pozdrav ekipa! Za početak, iako ste već stvorili neku reputaciju među alternativnim glazbenim miljeom, pogotovo na zagrebačkoj sceni, možete li ukratko predstaviti bend i odakle naziv „Sloanwall“?

Ime benda potječe od The Sloan Great Wall. To je donedavno najveća kozmička struktura u svemiru koju čini zid galaksija čije otkriće potpisuje Mario Juric, zagrebački astronom i njegov kolega. Sadašnju postavu benda čine Fran, Robi, Matija, Bruno i Juraj.

Članovi benda sviraju i u nekoliko drugih projekata. O kojim je sastavima riječ?

Neki od dečkiju sviraju u još jednom ili dva benda. Braća Juraj i Matija sviraju u grunge/metal bendu Se’am, Juraj svira još i u Bruto Getu gdje Fran urla na back vokalima. Mislim da nas je sve skupa 11 u ta tri benda.

Iza vas su dva EP izdanja: „Dawn of Light“ i „Vol. II“. Skuplja li se materijal za novi projekt, možemo li u dogledno vrijeme očekivati full-length album?

Radimo na novim stvarima i voljeli bi izbaciti full length album. Za sad još nemamo dovoljno materijala za tu spiku ali nam se ne žuri još s tim. Voljeli bi napraviti pošteni paketić pjesama gdje će biti jedna bolja od druge, a znaš i sam da za to treba vremena. 🙂

Ove godine imali ste zapažene koncerte, gdje ste bili predgrupa bendovima poput Sasquatcha, Mars Red Sky, Nightstalkera, a nedavno ste svirali i na Brucošijadi FER-a. Imate li nagodinu u planu pohoditi neke festivale?

Zapravo smo sad baš u pregovorima među sobom o tome gdje i kad bi svirali na ljeto, a kad se dogovorimo međusobno onda ćemo krenuti i s bookingom. Planiramo i neki tour složiti po bliskim nam zemljama Europe; voljeli bi otići do Grčke gdje očito ovakva muzika cvijeta. Treba to sve uskladiti i s poslovima koje svi imamo i s ostalim bendovima, ali sigurno ćemo se vidjeti na nekim od stejđeva iduće ljeto!

S koje biste tri riječi najbolje mogli opisati vaše nastupe?

Energija, znoj i mast.

She Loves Pablo, Cojones, Stonebride, Killed A Fox samo su neka od imena koja čine vrlo interesantnu zagrebačku stoner scenu. Kako komentirate taj žanr u okvirima Hrvatske općenito?

To je ekipa koja super radi svoji posao i dugo je već na sceni. Razbili su vrata za taj žanr u Zagrebu, a i u Hrvatskoj pa sad ima već i nešto više bendova koji sviraju stoner rock. Općenito je scena dosta mala jer smo i mala zemlja, ali stvarno ima super bendova za poslušati. Stoner rock scena je još manja, ali imam osjećaj da ekipa koja je dio nje full dobro gušta i to je ono što je bitno. Jebo pare, bit će ih. 🙂

Organizatori ste Stoneville programa. Možete li opisati program i navesti moguće buduće planove vezane za njega?

Stoneville program je naša projekt beba za koju bi voljeli da naraste u velikog i mišićavog muškarca, samo treba puno pažnje i njege. Rado zovemo bendove koji nisu iz Hrvatske, ali pazimo i da ne moramo grabiti preduboko u vlastite džepove. Voljeli bi podignuti ljestvicu tog programa, ali sve u svoje vrijeme. Za sad smo na organiziranju jednog do dva koncerta godišnje.

Koliko ste česti posjetitelji Stoned Meadow of Doom i srodnih Youtube kanala? Možete li dati neke preporuke albuma bendova koje ste nedavno poslušali, a da su svakako vrijedni pažnje?

Neki od nas to pale čim dođu doma, neki malo manje. Wo Fat, Camel Driver, Why Goats Why, Sasquatch, 1000 Mods, Hey Satan, Truckfighters, Void Droid, My Sleeping Karma, Mother Corona, Stoned Jesus, Naxatras. Ima ih još kojih se ne možemo sjetiti na prvu, ali ovi fakat peglaju brutalno.

25. studenog svirate na 150. Good Vibrations koncertu zajedno s grčkim Deaf Radiom. Kakva su vaša očekivanja i što možemo očekivati od Sloanwalla?

Volimo Good Vibrations i volimo Deaf Radio tako da kombinacija može biti samo dobra ili odlična. Od Sloanwalla možete očekivati da ćemo dati 100% sebe na stejđu, a nakon toga imati i neki after negdje, pa makar bila nedjelja. Još smo mladi. 😉

Za kraj, što budućnost nosi Sloanwallu i što Sloanwall priprema u budućnosti?

Novi plejsevi su uvijek dobri plejsevi. U malo daljoj budućnosti se nadamo full albumu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE