U srijedu 26. travnja u zagrebačkom Vintageu vas čeka stoner putovanje uz poljske doom prinčeve Dopelord i stare, ali reinventirane domaće stoner likove Sloanwall.

Dopelord je stoner/doom bend iz Poljske, osnovan 2010. u Lublinu. Ukratko – puše, sviraju i turaju, a inspiraciju crpe iz starih filmova, glazbe 70ih i čarobnih biljki. Naštimani su nisko, a sviraju prljavo i sporo.

Sloanwall su zagrebački groove/stoner mangupi. Osnovani 2014.. izbacili su dva EP-a “Dawn of Mind” 2016. i “Vol. II” 2018. Svirali su uz Sasquatch, Nightstalker, Godsleep, Deaf Radio, Mars Red Sky, a sad je vrijeme došlo da se pridruže i Dopelordu i to uz friški album koji je u procesu stvaranja.

Nakon što je vokal izašao iz benda bilo je upitno da li nastaviti dalje. Kao instrumentalni four piece band Sloanwall je napravio nove pjesme i došao na ideju poslati ih vokalima koji su u istom žanru. U međuvremenu se priključio i novi stalni član, Arijan Škapur. Gosti na albumu su Domagoj Šimek i Nenad Gajić (She Loves Pablo), Chris Ian (Killed a Fox, Malady Lane), Damir Ostrugač (Glazbena Pandemija), Leo Budinski (Lord Drunk a Lot), Pajo (se’am, Fast Response) i Jared Collins (Mississippi Bones).

Karte možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 7 €, a dok će na dan koncerta cijena ulaznice biti 10 €.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE