Abyssal Booking premijerno u zagrebačkom klubu Močvara predstavlja prvi film od grindcore glazbenom pravcu, pod imenom “Slave To The Grind”.

“Slave To The Grind” film je kojeg će se premijerno prikazivati u klubu Močvara 30. listopada. Riječ je o prvom povijesnom presjeku grindcorea – cijena će biti 20 kuna, a početak programa je u 19 sati.

Redatelj filma je Doug Brown.

IMDB link

Facebook

Što je to grindcore?

Grindcore je najbrži, najintenzivniji i najagresivniji pravac koji postoji u glazbi.  Kako je nastao? Pa početkom 80ih godina prošlog stoljeća, jedan čarobnjak je izvadio van svoj kotao i ogromnu kutlaču te odlučio stvoriti nešto ludo, nešto divlje. Upalio je vatru, nabacao bukovog drva i cera ispod i pustio vodu da provrije. E, sad.. stao je kraj police sa svim izdanjima koja su ikad izašla u nezavisnoj glazbi i krenio je redom u kotao, u tu ključalu vodu ubacivati sve što mu je bilo potrebno uhu i načinu razmišljanja. Prvo je uzeo anarhizam iz ranog doba UK punk scene i agresiju iz američkog death metala. Nije znao kako da pomješa pa se sjetio bauštele i lupio to u omjeru 3 lopate agresije, 1 lopata anarhije. I tak je trpao dok nije došao do pola kotlića i pustio da malo ključa. Trebao mu je još jedan tajni sastojak jer mu je bilo dosta hipija i cvijeća na livadi te se odlučio na nesvakidašnji potez, presedan u alkemiji! Odlučio je iz svoje kolekcije alkohola žrtvovati iz svake boce po kap. U toj kolekciji su se nalazili apsolutno svi alkoholi ovoga svijeta. Na kraju je stvorio kemijsku reakciju toliko jaku da se proširila po cijelom svijetu i dotakla svaki um najluđih pankera i najluđih death metalaca. Slučajnost? Mislim da ne.

Kako bi ova DIY priča bila potpuna, u sklopu eventa donosimo vam nekolicinu domaćih distribucija koje ste već mogli susretati po koncertima i festivalima.

Trenutno potvrđeni:

Doomtown Records

Guranje s litice

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE