Abyssal Booking i Nasty Events u suradnji s klubom Močvara vam s iznimnim zadovoljstvom predstavljaju još jedno otvaranje vrata pakla uz najveći dragulj u kruni death metala.

Osamdesete godine u San Franciscu su bile nevjerojatne godine za metal, a Bay Area San Francisca je bila mjesto koje je bilo ogroman rasadnik bendova. Uz rastući broj metal bendova u okolici koji su taman startali s karijerom, Metallica, Slayer, Death Angel, Exodus, Testament itd. dogodio se i Possessed te davne 1983. Koliko je zaljev oko San Francisca bio bitan za death metal, svjedoči i informacija da se Chuch Schuldiner, da bi snimio prvi Death album (Scream Bloody Gore) odselio na kratko na taj drugi ocean i snimio ga s Chrisom Reifertom (Autopsy). Godinu poslije, 1984. demo s tri trake naziva “Death Metal” je ugledao svjetlo dana i to je prvi puta da se pojam “Death metal” spominje. Jeff Becerra, vokal Possesseda drži titulu kreatora tog pojma. Kam Lee i Rick Rozz (Mantas/Massacre) koji su zajedno u to doba bili s Chuckom u bendu su nekada kasnije rekli da je on poludio za tim zvukom i rekao da to što sviraju treba biti tako. I onda, 1985. svjetlo dana je ugledao Seven Churches. Ako taj album niste poslušali, a volite ekstremnu glazbu, red je da ispravite tu nepravdu jer Seven Churches je album koji je nadišao žanr. Album zbog kojega su bendovi zaokrenuli u ekstremnije pravce. Sigurni smo da ste se tokom života, prateći ekstremnu glazbu susreli barem desetak puta s tim legendarnim coverom. Ako vas je zaobišlo, nemojte spominjati nikome i brzo ispravite nepravdu. Larry LaLonde, koji je odsvirao gitaru na ovom legendarnom albumu, albumu poslije “Beyond the Gates” i EP-ju “The Eyes of Horror” prestaje biti članom benda i pridružuje se ni manje ni više no Primusu u kojemu je i dan danas.

Obrade Possesseda su svirali svi. Cannibal Corpse na EP-ju Hammer Smashed Face iz 1993. su odradili traku “The Exorcist“. Death, Sepultura, Pestilence, Deicide, Morbid Angel, Cannibal Corpse, Dimmu Borgir, Rotting Christ, Gorguts, Sinister, Vader, Sadistic Intent… svi navedeni bendovi su u nekom trenutku svoje karijere kada su ih pitali odakle inspiracija, naveli Possessed kao glavni izvor.

Na kraju krajeva, Napalm Death je toliko jako bio inspiriran Possessedom da su upravo njih naveli kao razlog što su se prebacili sa grindcorea nakon Scum albuma u zvuk koji je više death metal.

Osim Possesseda, svoje koncerte će održati Bezdan (HR), Serpentslain (HR), Vapor (SAD) i Matt Miller (SAD).

Upad kroz vrata pakla  je u pretprodaji 27 €, a na dan koncerta će biti potrebno izdovjiti 30 €. Ulaznice u pretprodaji potražite u Dirty Old Shopu, Tratinska 34.

Osobe mlađe od 18 godina imaju besplatan upad.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE