U još jednom zajedničkom organizacijskom naporu organizacija Red Rocket Style i Raw Syndicate Bookinga, jučer je u Močvari održan još jedan psihodelični gig.

Prije nego krenem, htio bih samo pohvaliti te čitatelju/ici dočarati trud spomenutih organizacija da dovedu glazbene aktove iz domene žanra psihodelije u Hrvatsku. Samo od ove godine, osobno pamtim koncerte danskih Mytic Sunshipa (travanj), američkih Levitation Room te izraelskih Ouzo Bazooka (svibanj) na čijem smo koncertu bili (izvještaj dostupan OVDJE) , a bilo je tu još gigovlja u raznim Medikama, Močvarama i KSET-ovima, kao i drugih koncerata ne nužno vezanih za ovakvu vrstu glazbe.

Jučer su tako u Močvari priliku imali nastupiti domaći Snooze in Motion (koje sam propustio jer je Uberovac očito imao loš dan) te Portugalske psych/punkere iz benda Sunflowers.

Obzirom da je nakon domaćina i gošći bila pauza, stigao sam dolazak zaliti jednim pivom, prije no što je portugalski dvojac otpočeo. Na službenim kanalima im piše da su dvojac, premda su imali i trećeg člana karavane, kao basista, na jučerašnjem koncertu.

O njima ne znam ništa posebno više nego prije službene objave koncerta, a u međuvremenu sam saznao da, osim što su iz Portugala i ima ih dvoje, funkcioniraju od 2014. otkad su objavili niz samostalnih bandcamp izdanja. Ono što najviše karakterizira njihov zvuk je frenetičnost i invazivnost punka zbog bubnjeva, dok električna gitara upotpunjuje topljivu psihodeliju, čime dolazimo do zanimljive, nesvakidašnje kombinacije, jer ne pamtim previše psych bendova koji mirnoću žanra kombiniraju sa agresivom hardcorea i garažnog punk-rocka.
U nekih sat vremena, Portugalci su uspjeli zaljuljati veliku većinu od nekih, maksimalno, pedesetak posjetitelja kroz cijelu večer, nakon čega su mirno i potiho, uz zahvale prisutnima, završili svoj koncert. Dojma sam da nema potrebe previše dužiti – predgrupu sam nesretno propustio, a glavni izvođač relativni mi je anonimus-bend iako je kvaliteta nedvojbeno prisutna.

Predstoji mi još samo dodati, odnosno, najaviti sljedeći koncert od Raw Syndicate Bookinga, a to je folk-psych koncert The Stevenson Ranch Davidiansa, koji će se održati 29. listopada na istom mjestu, a ne treba dvaput pogađati vidimo li se tamo. Dotad…

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE