Sinoć su Leprous, Agent Fresco i 22 punoj Močvari pružili fantastičan i nezaboravan koncert.

Leprous više ne treba neka velika predstavljanja, osnovani 2001. godine u Norveškoj, u svojih 17 godina postojanja izgradili su veliku karijeru. Sa svojih pet studijskih albuma postali su izrazito poznat band unutar prog metal zajednice, a i šire. Početkom 2017. godine izbacuju album Malina s kojim su krenuli na veliku svjetsku turneju u sklopu koje su sinoć nastupili u Močvari,a zajedno s njima su nastupili islandski math-prog rock band Agent Fresco i norveški avant-garde prog metalci 22.

Točno kako je i bilo najavljeno u 20:15 minuta band 22 izlazi na pozornicu Močvare i započinje svoj polusatni premijerni nastup pred ugodno popunjenom dvoranom. Moram reći kako me broj okupljenih na nastupu banda 22 stvarno iznenadio, svi koji su došli imali su priliku vidjeti jako dobar nastup gdje su ovi energični Norvežani predstavili svoj aktualan album You Are Creating: Limb 1. Publika je odlično prihvatila nastup te je tih pola sata bilo možda čak i malo prekratko. Po završetku nastupa 22 pozornica se ispraznila za sljedeće aktere ove večeri, islandski band Agent Fresco.

Foto: Mihael Klarić

Odmah na početku želim istaknuti: iako je Leprous održao fantastičan nastup, Agent Fresco je osobno za mene ukrao sinoć show. Prvi put sam ih gledao prije dvije godine u malom pogonu Tvornice Kulture i tada su me oduševili, a sinoć su u Močvari održali još i bolji nastup. Satnice su se svi držali pa su se tako u 21 sat pred ugodno ispunjenu Močvaru izašli Arnór Dan i ekipa i svoj energičan set otvorili fantastičnom pjesmom Howls sa albuma Destrier. Vokalne sposobnosti Arnóra su jednostavno impresivne. Nakon pjesme Wait For Me, Agent Fresco nas je odlučio počastiti s dvije pjesme s novoga albuma koji je još u procesu stvaranja. Na ovoj turneji i dalje predstavljaju svoj album Destrier pa je tako većina pjesama bila s tog albuma, onda su se tako zaredale Pyre, Angst i Bemoan i vjerojatno njihova najpoznatija pjesma Dark Water. Za sam kraj su ostavljene pjesme Eyes of a Cloud Catcher i The Autumn Red nakon koje su se zahvalilo svima koji su došli na koncert i svima koji i dalje podržavaju mlade bendove koji teže k uspjehu. Čitav nastup ovih odličnih Islanđana bio je jednostavno fantastična uvertira za glavne aktere ove večeri.

Foto: Mihael Klarić

Uz prodoran intro od desetak minuta Einar, Tor, Robin, Baard i Simen izlaze pred punu dvoranu kluba Močvara i otvaraju svoj impresivan nastup pjesmom Bonneville s albuma Malina s kojim su već godinu dana na velikoj svjetskoj turneji. Već se na pjesmi Captive  moglo vidjeti kako će ovo biti odličan nastup čitavog banda, pogotovo vokalista Einara koji je jednostavno dominirao čitav koncert svojim vokalnim rasponom. Nakratko su se odmaknuli od aktualnog albuma te su odsvirali zanimljivu pjesmu Moon s albuma The Congregation. Povratak na album Malinu bio je odličan, pjesmu Illuminate je publika zajedno pjevala s Einarom.

Foto: Mihael Klarić

Osim novih pjesama našlo se mjesta na setlisti i za starije pjesme ovih norveških prog metalaca pa su se tako zaredale pjesme The Valley, Foe i odlična The Flood. Razglas u Močvari tijekom nastupa Leprousa bio je dosta dobar, jedino su u nekim trenutcima gitare bile malo preglasne, ali osim toga sve ostalo je bilo dobro. Radi potrebe ovog koncerta i raskošne produkcije pozornica u Močvari je bila produžena kako bi sve stalo. Tijekom čitavog nastupa, iza banda su se na dva manja video zida izmjenjivali spotovi Leprousa. Vrhunac nastupa je po mome mišljenju bila izvedba singla From The Flame, eksplozija energije kako na pozornici tako i među publikom bila je jednostavno fantastična.

Foto: Mihael Klarić

Jedina mana čitave večeri bila je velika vrućina i nedostatak zraka u dvorani, ali to je stara mana dvorane u Močvari koja nikako da se riješi. Preko pjesama Stuck, Angel i The Price rasla je energija, ali i temperatura u Močvari pa je za kraj regularnog dijela nastupa ostavljena pjesma Golden Prayers. Nakon kraćeg skandiranja Leprous se vraća na pozornicu gdje su još odsvirali pjesme The Weight Of Disaster i Mirage nakon koje su se zahvalili i naklonili Zagrebu. No publika u Zagrebu se jednostavno zaljubila u Leprous pa su se dečki, nakon glasnog dozivanja, vratili na pozornicu i Zagreb počastili još pjesmom Slave.

Sinoć su u klubu Močvara sva tri banda pružila fantastične nastupe te zajedno s odličnom publikom to je bio koncert koji će biti sigurno kandidat za jedan od boljih ove koncertne sezone.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE