Bassivity Digital predstavlja mixtape I.N.D.I.G.O. Season 1, kompilaciju nastalu u do sada neviđenom razvoju događaja za glazbenu industriju.

Prije nešto više od godinu dana, na Facebook stranici najrelevantnijeg domaćeg hip hop portala LOUDPACK.ZONE kreirana je grupa pod imenom I.N.D.I.G.O., namenjena diskusiji o trendovima u hip-hop glazbi. Vrlo brzo, kako sami kažu, grupa je prerasla svoju namjenu i postala jedinstven inkubator za mlade umjetnike koji su, ohrabreni prvim susretom sa opipljivom publikom, koja traži isto što i oni, prepoznali u sebi sposobnost da se bave glazbom kakvu bi i sami želeli da slušaju, radije nego da se prilagođavaju starim uslovima koje scena diktira, a sa novom sigurnošću da rad neće biti uzalud.

Mnogi od mladih umjetnika širom Srbije, sa adresama od Subotice do Salcburga, od Leskovca do Čačka, počeli su da pronalaze publiku daleko van virtuelnih okvira, a u tom trenutku nastupa Bassivity Digital i rade nešto nezabeleženo u kratkoj istoriji digitalnog izdavaštva – ne potpisuju izvođača ni grupu, već Facebook grupu. U svom prvom izdanju, kroz jedanaest pjesama, predstavljaju se: Elon, Lui, Monsta, Vajk, Kanbo i Britni, Brzo Trči Ljanmi, Ukiyo Arkestra, Miki Hakinen (ktkmb), Viking Krew i Johnny Kros. Njihov rad, kao i onaj pratećih bitmejkera, video i grafičkih dizajnera na projektu, daće Vam sliku jednog momenta u nastajanju novog rep talasa i po njihovim rečima, servirati himne i bengere kojim nameravaju da vas drže sve do narednog izdanja serijala.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE