Detroit Groove Gang na prvi dojam čini se tajnovita i samozatajna, no prilično zanimljiva i energična rock ‘n’ roll ekipa koja je nedavno objavila prva dva albuma – ‘Motor City Funk’ i ‘Roll With Detroit’.

Povodom predstavljanja albuma koji su objavljeni za Juda Records u zagrebačkoj Galeriji Greta 12. svibnja, razgovarali smo s ekipom o grupi općenito, njenim sadašnjim i budućim idejama i planovima te o samim albumima i promociji, no nikako nam se nisu dali otkriti svoj pravi identitet. Opširnije u nastavku!

 

Pozdrav momci! Za početak, može li neko kratko predstavljanje tko su i što je Detroit Groove Gang?

Detroit Groove Gang je zagrebačka motoristička banda porijeklom iz Detroita. Okupila nas je ljubav prema brzini, General Motorsu i Jamesu Brownu. Banda je otvorenog tipa ali trenutno broji šest stalnih članova: Fantom, Micey, Slick, M8, Funky i Jimsy. Moramo spomenuti i tipa koji je od početka bezrezervna podrška, kao pun tank na starom Harley Davidsonu – menadžer Old Smuggler.

Čemu DGG teži kao glazbena skupina?

DGG teži tome da svaka nova snimljena stvar zvuči dobro u starom Trazu.

Opišite nam kako je tekao proces kreiranja bendovskog stila sviranja i pravljenja aranžmana, koja su glazbena imena imala određen utjecaj na stvaranje „imidža“, odnosno zvuka grupe?

Sara Renar 🙂 O procesu kreiranja i stilu sviranja nismo nikada zapravo razmišljali. Film „Get on up“ o Jamesu Brownu bio je okidač za prve dvije stvari. Aranžman = prvi riff koji padne napamet + džepni Marshall x [duša () – razum].

Nedavno ste objavili prva dva albuma, odnosno jedan full-length i jedan EP, ‘Motor City Funk’ i ‘Roll With Detroit“. Odakle potreba i ideja za objavom dva albuma u isto vrijeme?

Odlučili smo objaviti sve pjesme koje smo snimili bez izostavljanja određenih iz kojekakvih razloga. Prvi album „Motor City Funk“ predstavlja prvu fazu stvaranja, a EP „Roll With Detroit“ dio je zvuka koji stvaramo u posljednje vrijeme.

Coveri albuma “Motor City Funk” i “Roll With Detroit”

Materijal kojega možemo čuti nerijetko mijenja tematiku i poruku pjesama. Kako teče proces nastanka tekstova i što bi mogla biti zajednička, univerzalna stvar svim stihovima?

Univerzalna stvar svim stihovima je Detroit. Tekst nastaje spontano, preteći struju svijesti i emociju trenutka…

…kao i s tekstovima, aranžmani i atmosfere pjesama te njihov groove također variraju, čak i među pjesmama pojedinog albuma, no rock ‘n’ roll „garažna“ svirka na neki je način konstanta i poveznica.

Niti jedan dio muzike ili teksta nije smišljen unaprijed, već za vrijeme DGG sessiona. Veseli nas način stvaranja koji je neopterećen, prirodan i suštinski. Nikad ne znamo u kojem smjeru će nas riff, beat ili melodija odvesti.

Albume ste najavljivali s nekoliko singlova. Birate li koji će singl biti izabran po kronologiji nastanka ili na neki drugi način odabirete predstavljajuću pjesmu?

Uglavnom po kronologiji nastanka. Najčešće na kraju sessiona barem jedna stvar završi sa pripadajućim videospotom.

Svaki singl ima i prikladan videospot, kako nastaje ideja oko spajanja tematskih video materijala i tko je zaslužan za montažu istih?

Teme videospotova nastaju slično kao i glazba, automatski, prateći uglavnom emociju i tekst pjesme. Dosadašnji „spotovi“ DGG-a montirani su od već postojećih video isječaka, a uskoro pripremamo i prvi samostalno snimljen i montiran videozapis.

Koji su daljnji planovi DGG, po pitanju promocije pjesama itd.?

Osim prethodno spomenutog vida, DGG trenutno radi na trećem izdanju pod nazivom „Old SmugglerSessions“ koji će uskoro biti najavljen dvostrukim singlom „Sweetitaliangirl / Miss Nera“.

Album predstavljate u zagrebačkoj Galeriji Greta 12. svibnja. Što možete najaviti i poručiti posjetiteljima?

Dim, prašinu, vruća svjetla, buku i neviđeno.

Hvala ekipi na odvojenom vremenu!

–  Bruno, hvala ti na pitanjima, nadamo se da se vidimo u Greti, pivo i viski je na nama. Keppyourpantshotandstayawayfromcoldsweat!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE