Zagrebački indie/garage rock bend predstavio je svoj prvi singl „Tako ti je“.

Nakon što su prije šest mjeseci u grotlima trešnjevačkih garaža započeli svoju glazbenu priču, ekipa iz Fakmande nam predstavlja svoju prvu pjesmu naziva „Tako ti je to“. Glazbu i tekst potpisuje Martina, dok je za produkciju zaslužan Alen Šenkovski.

Singl predstavlja odraz društva u kojem živimo i situacije u kojoj smo se našli i, kako se čini, nećemo se tako skoro ni izbaviti. „Il’ na loše il na gore – nema treće opcije!“. U svijetu u kojem ljudi sve više zaboravljaju na male stvari, šire mržnju i konstantno stvaraju podjele, ekipa iz Fakmande je odlučila glasno reći što misli te iskoristiti upravo glazbu kao svoje jedini adut. Iza njihova imena stoji zanimljiva priča koju vam nam još ne žele otkriti, ali možemo vam reći da “Fakmanda” predstavlja sinonim za sve loše što nam se dogodi u životu, za sve što pođe po zlu!

Pjesme stvaraju pod raznim utjecajima pa ih je teško svrstati u određeni žanr. No ako baš moramo, onda bi najbliži izraz bio indie/garage rock. Bend čine Fran Bedić (bass), Anteja Krištić (vokal), Martina Huzanić (gitara), Danijel Nožinić aka Jack (bubanj) te Andrea Vuksanović (gitara). Osim što stvaraju pod različitim utjecajima i sami su vrlo veoma „različita“ ekipa. Tko se još može pohvaliti da u bendu ima dvije prave doktorice, svjetskog putnika, ferovca i fizioterapeuta? Nitko

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE