Pred vama je još jedan novi, autorski bend koji izlazi iz sjene te traži svoje mjesto pod reflektorima domaće glazbene scene – zanimljiva Fakmanda!

No, prvi korak iziskuje prvenstveno izdržljivost! U svemu. Preživi šugave poslove, rastegni siću za instrumente i opremu, potroši dane i noći na stvaranje pjesama i tu još uguraj probe koje se održavaju po studentskim sobama ili podrumskim rupama, pa još jednom nagovori na pokušaj glazbenika koji već odustaje od svega, a bilo bi lijepo i ugurati poneku svirku.

Jedino što je uvijek u pogonu je ljubav za glazbom i enigma publike. Naravno, dogodi se i pokoja ljudska podrška. No, Fakmanda je prvenstveno jedan od onih bendova koji spomenutu izdržljivost jednostavno prihvaćaju kao dio stvaralaštva, a možete je pripisati i pukoj, naivnoj mladosti ako vam je tako lakše. Upravo je i njihova nova pjesma naziva “Posljednji put” potvrda tome. Naime, koliko god odlučni bili da je nečemu došao kraj i kažemo sami sebi da nam je to “posljednji put”, nekako se uvijek vraćamo i ponavljamo isto, pa što bude!

“Posljednji put” jedna je od rijetkih pjesama koje me mučila do zadnjeg trena. Čak i sam naslov pjesme je bio pod upitnikom. Naime, nastala je prije dosta vremena, no nikako nismo bili zadovoljni. Kao da joj nije bilo vrijeme. U isto vrijeme tražili smo izdavačku kuću. Dobili smo priliku potpisati ugovor i objaviti pjesmu, no izdavači su tražili da promijenimo ime benda što smo ,naravno, odbili. Fakmanda je autentična, ponekad sanjiva, više puta realna, ali uvijek svoja! Stoji iza svake svoje riječi, greške te progovara bez zadrške. Fakmanda je ona riječ koju kažeš kad sve zaje…š, ali iz nekog razloga nije ti žao. Pa čak i da ti je žao – Fakmanda!”, govori nam autorica pjesme Martina.

Valja napomenuti da je ovo njihov treći po redu singl kojim najavljuju svoj debitantski album. Svi dobro znamo da izlazak na scenu nije lagan! No, iza svega ovoga čeka ih publika! I tu je čarobni glazbeni most koji grade i zbog kojeg ne odustaju.

 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE