U petak 30. ožujka, pulski Klub Kotač je priredio drugo izdanje programa 270° koje nam donosi nastupe grupa Stonebride iz Zagreba te Wolfram iz Novog Sada.

Zagrebački bend Stonebride osnovan je 2005. godine. Svo vrijeme svog djelovanja neumorno i sigurno se drže koncepta jedan album – hrpa koncerata. Prvo izdanje u obličju EP-ja su ponudili 2006. godine pod nazivom “Smile & Shine“. Već na tom prvom izdanju bend je iskazao svoje afinitete prema dugim solažama i grezijem, stonerskom zvuku te je prigrlio određeni broj ljubitelja takvoga izričaja.

Krajem 2014. godine povezali su naše ljude iz PDV Recordsa s njemačkim Setalight.Recordsom koji su zajedničkim snagama odlučili pojačati blagdansko veselje ljubiteljima moćnog zvuka i izdati njhov album “Heavy Envelope“. Nakon prošlogodišnjeg (jedinog) koncerta gdje su kao predgrupa nastupili s legendarnim američkim pustinjacima Yawning Man na domaćem terenu, Stonebride uskoro ponovno odlaze na cestu. Prigoda su tri koncerta u nizu koji se održavaju u Rumunjskoj, Mađarskoj i Srbiji. Koncerti služe kao svojevrsno zagrijavanje pred odlazak na novu europsku turneju sredinom ožujka u sklopu koje će po prvi put posjetiti i Englesku. Također, njihov novi materijal je u procesu masteringa. Kotačići koji pokreću Stonebride mašineriju kriju se utjelovljeni u članove: Siniša Krneta (gitara, glas), Tješimir Mendaš (gitara), Alen Nužda (bass) i Stjepan Kolobarić (bubanj).

Wolfram je iz Novog Sada, osnovan u travnju 2011. godine. Nakon jednog albuma po članu i višegodišnjeg iskustva sviranja koje polako doseže jedno desetljeće i mnoštva svirki na velikim i malim pozornicama, stil benda vremenom se razvio u beskompromisnu fuziju melodije, riffa i elektronike. Zbog spoja žanrova kao što su post metal/rock, psychedelic, stoner, sludge, industrial, alternative, electronica. Samoinicijativno su iskovali naziv svog pravca – acid metal. Debi album “Music Of The Heathen” okarakteriziran je kao “dašak svježeg zraka” na alternativnoj sceni Balkana koji zaslužuje da ode dalje u svijet.

Za ulaz na koncert potrebno je izdvojiti 40kn, a ulaznicu možete kupiti u Klubu Kotač.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE