U subotu, 21.travnja, Nola će u Istarskom narodnom kazalištu održati slavljenički koncert povodom prvih 25 godina postojanja

Glazbeni sastav Nola iza sebe ima dugi niz uspješnih godina na hrvatskoj glazbenoj sceni. Sve je započelo 1993. godine kada su sastav osnovali Gabrijela Galant i Marijan Jelenić. Već sljedeće godine objavljuju prvi album “Nola” na kojem se nalazi nekoliko autorskim pjesmama i par obrada. Iduće godine objavljuju “Dio tebe”, album čija je naslovna pjesma ubrzo postala radijski hit. Treći studijski album “Osmijeh” objavljuju 1997. godine. U tom razdoblju dobivaju i nekoliko priznanja, posebice važna za istaknuti je nagrada Crni mačak koju je Gabrijela Galan dobila za najbolju rock pjevačicu.

Unatoč privremenoj pauzi  koja je potrajala do 2004., sastav Nola vraća se 2009. godine sa albumom “Iznad oblaka”, koji je za Porin nominiran u čak šest kategorija. 2012. godine objavljuju intimni album “Nola Piano”, a u travnju prošle godine EP „Negdje između“.

Pjesme govore o našim životima, međusobnom odnosu, spoznajama, usponima, padovima, ljudima oko nas, “odrastanju”. I drugim se ljudima vrlo vjerojatno događaju iste ili slične stvari kao i nama, samo što mi o tome pjevamo. Svatko se , vjerujem može naći u nekoj od naših pjesama.“, rekla je Gabi u razgovoru kojeg smo vodili povodom promocije EP-a.

Prošle su godine također pronašli „izgubljenu“ pjesmu „Život je san”. Pjesma je nastala prije točno 17 godina za hvaljenu istoimenu predstavu “Život je san” izvedenu na festivalu MKFM 2000. godine.

Veliki slavljenički koncert održat će se 21.travnja na maloj sceni Istarskog narodnog kazališta u Puli.

Ulaznice po cijeni od 80 kn do 15.04. i 100 kn od 16. do 21.04. u prodaji će se naći uskoro.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE