Festival za sve koji vole ritmove reggae, dub, ska, rocksteady, dancehall, dubstep, jungle, drum’n’bass, hip-hop, elektronske i plesne glazbe, pozitivnu i veselu atmosferu, ples do ranojutarnjih sati, sunce i more – Seasplash, objavio je prva imena.

Seasplash festival održava se na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, gdje se održavaju i Outlook festival te Seasplash Summer Club. Festival će trajati od 19. do 22. srpnja. Na Seasplashu se pleše do ranih jutarnjih sati uz najbolje izvođače iz regije i poznata gostujuća imena sa svih strana svijeta, predstavljajući mnogo raznovrsne glazbe.

Tako je jučer Seasplash objavio listu prvih potvrđenih izvođača: Blkprnt, Boca Sound System, Channel One, Conquering Lion, Dub-Stuy, Dubmatix, Fat Stash, Gardna, Jah Billa, Kali Fat Dub, Kanda Kodža i Nebojša, Mad Professor & U-Roy, Mikkim, Munchies Sound System, One Dread, Parly B, Radical Dance Faction (RDF), Seasplash Sound System, Sheco, Slavonija Vibes Syndicate, Warrior Charge Soundsystem, Zenicafaria Sound.

Najveće ime festivala trenutno je legendarni engleski dub i reggae producent i inovator Neil Fraser aka Mad Professor, koji nije uspio nastupiti prošle godine zbog otkazanog leta. Kako bi se “odužio” publici, sa sobom dovodi jedno veliko ime iz povijesti reggae i dub glazbe, a to je U-Roy poznat i kao The Originator. Jedan od vodećih glasova rastafarijanskog pokreta, s 40 godina bogate diskografije, pratit će Mad Professora sa svojim jedinstvenim zvukom koji je dubu dao novu dimenziju budućnosti. Zajednički nastup ovo dvoje ingenioznih glazbenika na Seasplash pozornici svakako je jedno od dub događanja godine.

Također, valja posebno spomenuti i poznatog kanadskog producenta, multiinstrumentalistu i višestruko nagrađivanog glazbenika, kojeg zovu pravom stvaralačkom mašinom, Dubmatixa, kojemu je ovo prvo gostovanje na Seasplashu. O njegovoj kvaliteti najbolje govori činjenica da je njegovo novo izdanje, Overdubbed, Riddim Magazin već proglasio najboljim dub albumom 2018. godine.

S obzirom na to da su izvođači objavljeni, ulaznice “ranograbilice” od 279kn više nisu u prodaji već na snagu stupa cijena od 555kn (75€). Festivalske ulaznice uključuju besplatno organizirano kampiranje u sklopu lokacije festivala uz vlastitu opremu za kampiranje i dok kapaciteti to dopuštaju, a u ponudi su i dodatne mogućnosti smještaja (Autokamp & Hostel Puntižela, apartmani, hoteli…)

Ulaznice možete nabaviti u ovlaštenim prodajnim mjestima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Zadru, Osijeku, Varaždinu, Novalji i Čakovcu.

Facebook event pogledaj OVDJE, a naše dojmove s prošlog izdanja OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE