Povodom još jedne Akustike jučer su u Rockmarku nastupile Tús Nua.

Zagrebačka shoegaze/post rock grupa Tús Nua ovog utorka imala je čast popeti se na malenu pozornicu zagrebačke glazbene knjižare Rockmark. Specijalno povodom akusticiranja djevojke su rearanžirale većinu pjesama s njihova prvijenca “Horizons” te ih predstavile u nešto drugačijem ruhu.

Foto: M^3/Matej Čelar

Odmah na početku najavile su da su se odmakle od klasične postave što se uopće nije ispostavilo lošom idejom. Svirku su započele pjesmom „Obvious“ za koju se ne mogu odlučiti kako mi bolje zvuči – u originalu ili u ovom akustičnom obliku. Bilo kako bilo obje verzije su odlične i svaka ima svoje čari.

Foto: M^3/Matej Čelar

Slijedile su „Post cards with all sorts of phrases“, „Geysir“, „Tendors“ i „Fight!“. Pjesme koje su također bile malo drugačije od onih originalnih verzija. Nešto je bilo promijenjeno, nešto izostavljeno, ali esencija je ostala ista. Osim što su se odmakle od uobičajene postave upotrijebile su i neke nove instrumente. Tako su cajon, ukulele i usna harmonika pružili poseban zvuk pjesmama, posebnu akustičnu svježinu. Vjerujem da nije bilo lako rearanžirati pjesme, ali njima je to zaista odlično pošlo za rukom. Čak do te granice da bih se usudila reći da mi neke pjesme bolje zvuče u akustičnom izdanju, ali to je samo moj subjektivan dojam.

Foto: M^3/Matej Čelar

There’s a thin line between everything“ i „Repeat“ bile su sljedeće numere. I ubrzo je uslijedila posljednja pjesma večeri – „Hills“. Naravno i ova verzija je bila drugačija, a poseban zvuk joj je dao ukulele. Tako su večer započele i završile s tim malim, vrckavim instrumentom. U pauzi između pjesama Tús Nue su se našalile kako bi i dalje mogle nastupati u akustičnom izdanju jer ne zahtjeva toliko silne opreme i elektrike.

Foto: M^3/Matej Čelar

Sve u svemu bilo je to odlično akusticiranje! Djevojkama svaka čast i sretno na mini turneji koju započinju sutra u Grand Caféu Szeged u Mađarskoj. Ako ih ne uhvatite na turneji, čije datume možete pogledati na njihovoj službenoj stranici, onda svakako nemojte propustiti njihov nastup u Zagrebu koji pripremaju početkom ožujka. Naime najavile su da će 2.ožujka nastupati u Pogonu Jedinstva zajedno s grupom ### povodom promocije EP-a „Uzvodno“.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

Foto: M^3/Matej Čelar

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE