Zabavili smo se i ove subote u podrumu Exita. Svirka je započela nešto poslije 23:00 sata, a led je probila mlada splitska kantautorica Billie Joan (Ivana Pezo).

Simpatična Billie zakoračila je na sredinu stagea i zajedno sa svojom akustičnom gitarom započela jednu lijepu glazbenu priču s pjesmom Missunderstood. Svojim je melodičnim glasom, podizanjem i spuštanjem tonova izazvala situaciju kojom ju jednostavno moraš istovremeno gledati i slušati. Gledati zato što je zračila pozitivnom energijom, a slušati zato što je glazbeno bila odlično usklađena, a kada primijetimo tekstove pjesama koji su socijalne i društvene tematike – onda nam ništa drugo ne ostaje nego da slušamo, uživamo i povremeno se naježimo. Iako nas za vrijeme njezinog nastupa nije bilo puno u podrumu, Exit se tada tek počeo puniti, simpatičnoj Ivani to nije zasmetalo – iza svake pjesme dobila je aplauz, a ujedno se i našalila pa nas je pozvala da još više plješćemo jer ju to „podiže“ tj. daje joj dodatnu energiju za svaku pjesmu.

U nastupu se svakako mogao osjetiti utjecaj njezinih glazbenih inspiracija – Dylan, Springsteen, Holiday. Sve pjesme su joj na engleskom jeziku, naglasak joj je savršen, a pjesme piše odmalena – a kako i ne bi bio kad je uz to što je glazbenica ujedno i profesorica engleskog jezika. Uskoro izlazi Ivanin prvi album Barren Land na kojem ćemo imati priliku čuti 11 autorskih pjesama. Don’t you mind – zadnja je pjesma s kojom je nastupila i završila ovu, reklo bi se indie rock, folk rock priču.

Odmah nakon Billie Joan na pozornicu nastupaju The Yellow Buzz s pjesmom Cigarette. Za one koji nisu znali, ekipa iz Zagreba, odnosno dvojac – Bruno na bubnjevima te Adam kao vokal i na gitari.

Dečki su energično i samouvjereno nastupili na stage te žestoko krenuli podizati atmosferu. Kako se Exit polako punio, tako su dečki paralelno žestokim ritmom blues/rocka pratili podizanje atmosfere. Iako podrum nije bio dupke pun, atmosfera je bila i više nego odlična. Tome su pridonijeli dečki koji su, moram priznati na stageu izgledali kao da „gore“ – svakom pjesmom htjeli su nam prenijeti ono što osjećaju, a u tome su i uspjeli. Prošle su godine izdali album pod istoimenim nazivom Yellow Buzz, od kojih su gotovo sve pjesme otpjevali i odsvirali u subotu. Prva tri reda pratila su koncert od samog početka do kraja, a Adam i Bruno rasplesali su dobar dio ekipe te su dobili pozitivne ovacije, dakako – vrištanja, fićukanja i velike aplauze. Adam ima jedinstveni glas, koji po mom mišljenju odlično pristaje uz njihovu glazbenu orijentaciju prema garage i blues rocku. Bruno je definitivno rasturio bubanj, u jednom trenutku sam mislila da će mu palice izletjeti iz ruku kojom je brzinom svirao, ali naravno – ništa od toga. Mora se priznati da im nitko više ne treba na stageu, odlično izgledaju i zvuče zajedno kao dvojac.

Noć prije ekipa je nastupala u Đakovu, malo spavanja dakle, ali puno sviranja i uživanja – stoga pohvala na glazbenoj izvedbi. U razgovoru s ekipom koji su The Yellow Buzz i Billie Joan slušali dvije noći za redom, složili smo se kako nas glazbeno jako podsjećaju na band The Raconteurs (Jack White), The Black Keys, a čuju se i Arctic Monkeysi. Vjerujemo da se dečkima svidjela osječka mala, ali pozitivna publika. Billie Joan i The Yellow Buzz – vidimo se opet.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE