Kao što smo već najavili, zagrebački Akc Attack priprema odličnu glazbenu sezonu, tako da su u suradnji sa CBGB styleom organizirali koncert legendarnog kanadskog punk banda – SNFU!

Datum održavanja koncerta, koji se održava povodom europske turneje SNFU-a, je 8. svibnja u klubu Attacku/Mediki, a podršku kanađanima pružit će hrvatske punk snage, Raspad Sistema i Kurve.

12783682_753211854815753_3414574950365501469_o

SNFU je bend koji je poznat po žestokim nastupima, melodičarskim i eksplozivnim riffovima, brzom ritam sekcijom i legendarnom glasu Mr. Chi Piga, koji je i sam poznat zbog svoje interakcije s publikom!  Bend koji se nakon jako dugo vremena pojavljuje u našim krajevima, te se isplati jednu nedjelju odvojiti i provesti u Attacku!!

Punog imena Society’s No Fucking Use je hardcore punk bend osnovan 1981. godine u Edmontonu (Kanada), nakon što se pjevač Ken Chinn (poznat kao Mr. Chi Pig) upoznao sa braćom Belke (Mark i Brent). Zajedno su skejtali i slušali pank, pa tako i sami odlučili osnovati bend.
U svojim ranim godinama, SNFU gradi publiku diljem Sjeverne Amerike preko energičnih live nastupa i dinamičnog punk zvuka. Album prvijenac “And No One Else Wanted To Play” objavljen je 1984. godine, od tada su izdali sveukupno 10 albuma i navode se kao jedan od najutjecajnijih bendova skate punk žanra. Nakon izdavanja još dva studio albuma, bend se raspada 1989. zbog problema unutar benda.


1991. SNFU se ponovno okuplja te potpisuju sa legendarnim indie labelom “Epitaph Records“. Izdaju album “The Last of the Big Time Suspenders” a nakon mjenjanja ritam sekcije 1995. izdaju malo melodičniji album “FYULABA”. Do 2005. braća Belke i Mr. Chi Pig nastavljaju i izdaju albume i sviraju po turnejama. U kolovozu 2005., bend se ponovno raspada te braća Belke idu svojim putem (počinju raditi na kanadskim radio stanicama i svirati u drugim bendovima), a Mr. Chi Pig postaje beskućnik po ulicama Vancouvera i bori se sa zdravljem i ovisnosti s drogom.

2007. Mr Chi Pig okuplja ponovno bend, ovaj put bez braće Belke, te nastavlja s radom do 2013. i izdaju album “Never Trouble Trouble Until Trouble Troubles You”
2009. SNFU prvi puta pred hrvatskom publikom sviraju na Dirty Old Festivalu u Velikoj!


Od 2014. do danas bend svira u sljedećoj postavi: Mr. Chi Pig, basist Dave Bacon, gitarist Randy Steffes i Kurt Robertson (Dirty Kurt), i bubnjar Jamie Oliver (nije goli kuhar) .

Bend možete pratiti na sljedećim linkovima:

https://www.facebook.com/SNFU-411449645607473/?fref=ts
http://www.cruzarmedia.com/

Podršku kanađanima pružaju sljedeće domaće snage:

Raspad Sistema

Stari zagrebačko – požeški anarho hard-core punk. Djelovali u periodu između 1999. -2003. godine. Izdali samostalni album za dhp-ak47 records, te se našli na nizu kompilacija. Svirali duž Hrvatske i Slovenije s bendovima kao što su AK47, Intoxicate, Aktivna Propaganda, Nula, Fakofbolan, Mikrofonija, Wasserdicht, Radikalna Promjena, Hoću?Neću!, La Kurtizana… Preživjeli članovi originalne postave danas sviraju melodični punk rock, “ali zbog toga ne dobivaju ništa više mufa”, dok dio članova koji je paradirao kroz bend danas svira u bendovima kao što su Loš Primjer, Dislike…

Bend možete poslušati na sljedećem linku:
http://raspadsistema.bandcamp.com/releases

Kurve

Kurve su zagrebački punk bend koji je do sada izdao dva Ep izdanja “Su Bolje Majke” i “Sjebane Pjesme“. Za sebe kažu da su galopirajući punk rock, dođimo i pjevajmo s njima!

Bend  možete pratiti na sljedećim linkovima:

https://www.facebook.com/kurvetine/info?tab=page_info
www.kurve.bandcamp.com

 

Ulaznice u predprodaji se mogu kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinska 18, Zagreb, po cijeni od 50kn. Na ulazu će biti potrebno odvojiti 60kn, ako ulaznica uopće ostane!

Uz ovo sve,  organizatori spremaju još jedno iznenađenje koje će uskoro objaviti!! Stay tuned!!

Više info na služebnoj FB stranici Akc Attacka i službenom FB eventu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE