Osječki Phonogram kolektiv ponosno predstavlja premijerni nastup Virvela iz Beograda u Osijeku uz dobro nam poznat našički Portman. Koncert će se održati u subotu, 7.11. u Klubu Exit s početkom u 22 sata

VIRVEL (Beograd, Srbija)

Virvel je osnovan 2000. godine u Beogradu i sastoji se od Tijane Drobac (bas gitara, vokal), Zorana Stojčića (gitara, efekti), Dušana Mančića Golmajera (bubnjevi, udaraljke) te Dejana Drobca (gitara, efekti). Članovi benda su iskustvo skupljali u nekoliko renomiranih beogradskih bendova prije nego su dosegli vrhunac kreativnosti u Virvelu. Do sada su održali nebrojeno puno koncerata i snimili su dva albuma – Virvel iz 2001. i Sa Dna iz 2006. godine te jedan EP – Sibir iz 2010. godine. Albume izdaju pod vlastitom diskografskom kućom i pod vlastitim uvjetima u suradnji s ljudima koje sami odabiru. Virvel se ne boji istraživati zvukove i svoje osjećaje u stvaranju glazbe te eksperimentiraju s velikim brojem glazbenih žanrova. Iako ih se obično opisuje kao post rock, njihova glazba se temelji na stvaranju atmosfere korištenjem osnovnih rock alata. Nakon izbivanja s koncertne scene na neko vrijeme, Virvel se vraća live izvedbama i snimanju novog materijala koji će se moći čuti i u Klubu Exit

 

 

PORTMAN (Našice, Hrvatska)

Portman je nastao  2004. godine kao peteročlani metal band. Nakon puno eksperimentiranja i nekoliko promjena u postavi benda stvorili su vlastiti prepoznatljivi stil u instrumentalnom rocku. Danas djeluju kao tročlani indieexperimentalrockband sa čestim promjenama ritmova i elementima stoner-rocka. Portman iza sebe imaju na stotine live nastupa unutar i izvan Hrvatske a izdali su dva albuma i jedan demo uradak. Debitantsko izdanje “Pereskesije” su izdali 2009. godine i to za američki label – Lady Records, Sarasota, Florida, dok je posljednji album iz 2013. godine osim za tu američku kuću izašao i za domaći label Klub dostava zvuka iz Orahovice. Pod snimateljskom i producentskom palicom Lea Klaića (She Loves Pablo) u studiju House of Pablo u Zagrebu Portman je snimio osam instrumentalnih brojeva koji čine album “The Man Who Carries A Light”.

Cijena ulaznica iznosi 25 kn u pretprodaji te 30 kn na ulazu. Ulaznice su dostupne na šanku kluba Exit do dana koncerta.

Za sve ostale informacije o događaju i izvođačima,  posjetite Facebook event klikom ovdje

 

 

NAGRADNA IGRA

 

1. ) Lajkati facebook stranicu portala – LINK FACEBOOK STRANICE PORTALA.

 

2. ) Podijeliti ovaj post na svom facebook profilu. (obvezno postavke podjele staviti na public, kako bi nam bilo moguće vidjeti vaše objave)

 

3. ) Ispod ovog članka dolje u komentarima napisati: “Mixeta me vodi na Virvel i Portman u Exit!” te obvezno u zagradu pored toga svoje ime i prezime.

 

Putem random.org generatora ćemo kronološki prema rednim brojevima komentara odabrati DVOJE dobitnika/ice koje ćemo objaviti u petak, 6. studenog, na našem službenom STATUSU NAGRADNIH IGARA. Stay tuned & SRETNO SVIMA!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE