Osijek je dobio novi rock-blues band po nazivu Rovovsko stopalo.

Ima tu svega pomalo, rocka, bluesa, stonera, a bend sastavljen od ekipe Mario Papić (vokal, gitara), Josip Tomašević (gitara, prateći vokal), Anđelko Balaban (bubnjevi) te Ivan Đunđa (bas) pokrenuo je novu priču prvim singlom “Black Hole“.

Kako je došlo do formiranja sastava, nešto o prvom singlu i daljnjim planovima pročitajte u nastavku:

Predstavite sastav Rovovsko stopalo, iz kakvih glazbenih projekata su ponikli glazbenici koji ga čine?

Rovovsko Stopalo je nastalo nakon raspada benda Bluestrip zbog želje i volje za autorskim radom. Prvobitna ideja bila je izlaženje iz blues standarda s utjecajem psihodeličnih gitara pomoću efekata. Glazbenici koji sviraju u bendu su poznata osječka lica koja su pridonijeli doprinos sceni kroz razne bendove i projekte. Mario Papić – vokal i gitara (Bluestrip) , Josip Tomašević – gitara i prateći vokal (High Voltage tribute to Acdc), Anđelko Balaban – bubnjevi (Čista trojka), Ivan Đunđa – bas gitara (Bluestrip, Gospodin Gorki, Pullover…).

Tekst vaše prve pjesme “Black Hole” iznenađujuće je na hrvatskom jeziku. Kako je došlo do ideje i realizacije prvog singla općenito?

Kada smo započeli s radom na pjesmi Black Hole odmah smo znali da će taj dio refrena i sami naslov biti na engleskom. Zbog same muzikalnosti i tečnosti pjesme. Inače, sve naše pjesme su na hrvatskom jeziku. Ideja je započela tekstom Anđelka Balabana te uvodnim gitarskim rifom Marija. Nakon toga nastao je shuffle na bubnju i stvar je polako imala svoj kostur. Snimili smo je u Bizovcu u studiju HomeLand.

Kakvi su daljnji planovi grupe, svirke, novi materijali, promo općenito?

Uskoro će izaći i naš drugi singl “Put mračnog sjaja” koji će imati i svoj popratni videospot. Plan nam je promovirati materijal, onako kako najbolje znamo, putem live svirke.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE