Nakon što ljetna sezona polagano zatvara svoja vrata, sada već po nekakvoj tradiciji, Urban Fest Osijek i ove godine donosi novu dozu plesne energije unatoč teškim vremenima prouzrokovanim korona krizom.

Tako su se ove godine organizatori odlučili za lokalnu priču te su se za ovu godinu odlučili izabrati gotovo pa najbolje što Osijek nudi i cijeli festival organizirali na promociji lokalne scene.

Prvi dan festivala (petak 18.rujna) namijenjen je lokalnim demo bendovima u cilju promoviranja underground scene u Osijeku, a Urban Fest Osijek svoju priču je i započeo upravo iz tog razloga da pruža priliku demo bendovima na velikoj sceni uz poznata domaća i inozemna glazbena imena. Ove je godine situacija nešto drugačija iz dobro poznatih razloga, ali zato će u petak s početkom u 18 sati festival otvoriti osječki demo bendovi Rovovsko stopalo, Lethe, Layka, Izumiranje vrste uživo i Echoes.

Subota je rezervirana za dvije paralelne pozornice. Koncertna pozornica namijenjena je za jake domaće hip-hop, trap-pop snage. XVII kolektiv, Tin Arbutina, Neispavani, Manda, zatim već široj sceni poznata Retfatlanta te Krankšvesteri koje ne treba posebno predstavljati, jer je riječ o već na regionalnoj razini jakom glazbenom imenu. Paralelno će se odvijati i svirka na TRAUM pozornici koja će ugostiti esenciju osječkog clubbinga, Insolate i Volstera te Marka Felingera i kole3k uz nositelja buduće scene Phrasala.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE