Mother’s Cake, austrijski eksplozivni space rock funk psihodeličari dolaze u Močvaru 7. lipnja na Bear Stone festival Warm Up Party. Zagrijavanje će začiniti mađarski stooneri Woodstock Barbie!

Mother’s Cake se ovog petka vraćaju u zagrebačku Močvaru u sklopu warm up partya za ovogodišnje izdanje Bear Stone Festivala. Njihovo putovanje je započelo 2008. godine, a svoju priču su zaokružili sa lepezom psyc, disco, funk, punk i garage rock zvukova koje možete čuti na hvaljenom albumu “CYBERFUNK!” iz 2020. godine. Mother’s Cake su Yves Krismer (vokal i gitara), Jan Haußels (bubnjevi), Benedikt Trenkwalder (bas gitara) i Raphael Neikes (klavijature, gitara).

Na prošlogodišnjem izdanju Bear Stone Festivala su imali nezahvalnu poziciju nastupa nakon stoner rock velikana Monster Magneta. “Ipak, nakon atmosfere i koncerta kakav su održali vjerujemo da su malokoga ostavili ravnodušnim. Koncert je bio nabijen energijom od prvog do zadnjeg trenutka. Time su me podsjetili na King Gizzard and the Lizard Wizard i njihove nastupe s minimalno stanki. Osim toga, održavali su odličan kontakt s publikom, što se moglo primijetiti i iz uzimanja “cigarete” iz publike i konzumiranje iste na pozornici u taj distorzirani funky zvuk.” – napisao je naš Mario Zulić. Mother’s Cake su po mnogima zasluženo ostvarili simpatije i prigrlili nagradu najboljeg nastupa na festivalu. Uz sve to valja napomenuti i odličan spoj vizuala umjetnika iz kolektiva Sector 7G koji će i ove godine krasiti čarobnu atmosferu na festivalu.

Večer će zagrijati mađarski Woodstock Barbie koji spaja vintage blues rock sa stoner rockom i svilenkastim soulom. Njihov debitantski EP, “Never Gonna Fall in Line”, objavljen 2019., brzo ih izbacuje u središte pozornosti, što je dovelo do poziva na cijenjene festivale poput Mount of Artan u Srbiji i Fekeze Zaj Festivala.

Godine 2021. dodatno su se pohvalili svojim drugim EP-om, “Soul Smoke”, osvojivši priznanje na IMPALA-inom popisu “100 izvođača koje treba gledati 2022.” i osvojivši publiku diljem srednje i istočne Europe na regionalnoj turneji. S nedavnim pridruživanjem nove frontmenice Dóre Ördög bend kreće u novo poglavlje potaknut svježim talentom, nepokolebljivom strašću i predanošću pomicanju glazbenih granica.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 16 eura pronađite online na web stranici Bear Stone festivala. Fizičke ulaznice su dostupne u Dirty Old Shopu. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 19 eura.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE