Osječki klub Oxygene zatvara svoju sezonu tjedih jazz svirki “Oxygene live presents” u srijedu, 05. lipnja, a zatvorit će ju Makedonka Dina Jashari i sastav Munduru.

Mlada i talentirana Makedonka Dina Jashari piše i producira glazbu koja se žanrovski kreće od neo-soula, dream popa pa sve do jazza. Svojim harmonijama i emotivnim tekstovima uspjela je privući pozornost mnogih na festivalima širom Balkana i Europe MENT (Ljubljana, Slovenia), EXIT Festival (Novi Sad, Serbia), Wianki (Krakow, Poland), A38 Ship (Budapest, Hungary), MIL (Lisbon, Portugal), SoAlive (Sofia, Bulgaria) itd.), a s pjesmom “Doma“ prošle je godine pobijedila u izboru regionalnog žirija Zadužbine Milana Mladenovića. Ove godine nastupa uzduž i popreko Europe, a u sklopu turneje, po drugi puta u Osijek dolazi s bendom “Drugari”. Dina je dosad objavila EP Doma i šest singla, “Posledna minuta”, “Zborovi”, “Boi” i “Kopnezhi”, “Dosada”, “Ne sum tvoj son” s kojima najavljuje skorašnji album prvijenac.

Munguru je ekipa koja je lokalnoj publici već uvelike poznata. Publici su se odlučili predstaviti 2016. godine objavljenim singlom “Explore”. Autorsku glazbu nastavljaju promovirati kroz pop-jazzy stil, a u međuvremenu objavljuju još nekoliko singlova. Od početka 2019. programirani beat zamjenjuje bubanj čime nastupi benda postaju življi i energičniji, a bend čine Ana Stanković (piano i vokal), Mirko Jurkić (bass) i Željko Prša (bubnjevi). Do sada su snimili seriju singlova, od toga jedan popraćen videospotom snimljenog u produkciji Tomislava Šilovinca te nekoliko izdanja uživo snimljenih u studiju Hrvatske Radiotelevizije u Osijeku.

Ulaz na događanje iznosi 5 eura.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE