Debitantski album benda Ki Klop „Otopljeni disko“ od danas napokon curi iz svakog zvučnika. Atraktivni disko pop trio kroz dvanaest pjesama predstavlja konceptualnu disko odiseju, novu estetiku te urbani i mračni elektro disko zvuk. Izdanje potpisuju JeboTon i Mudri Brk.

Ki Klop su Luka Žigolić, Jakov Ramničer i Laura Tandarić, a javnosti su se predstavili u kolovozu 2023. godine EP-jem „U dućanu ćilima“ kojim su prezentirali moderni indie pop s primjesama soft rocka i elektro diska. Singlovima „Duh u ormaru“, „Amsterdam“ i „S prozora“ te prvim samostalnim koncertom u punom klubu Močvara najavili su sonički preokret i svoju umjetničku viziju, a prvijenac „Otopljeni disko“ fizičko je utjelovljenje tog zagrebačkog disko pop mutanta. Jakov Ramničer i Luka Žigolić autori su glazbe i tekstova svih pjesama, miks su napravili zajedno s Dominikom Kisićem, a Filip Motovunski (FM Mastering) potpisuje master albuma.

Kroz dvanaest singlova Ki Klop slušatelje vodi na glazbeno putovanje, polako i sigurno uvlači ga u svoju klupsku elektro-disko odiseju s mračnim twistom u kojoj on sam postaje novo mitsko biće, Ki Klop ili disko frankenstein izgubljen u dimu i glazbi. „Otopljeni disko“ bit će savršeni soundtrack za vruće ljetne večeri, ples do jutra i tulume na kojima se sve topi u sjaju disko kugle i svjetlima neona.

Album „Otopljeni disko“ dostupan je na svim streaming servisima.

Uz disko odiseju i bend Ki Klop plesat će se na ljetnim festivalima, od kojih su zasad potvrđeni: Velvet festival u Puntu na Krku (29.6.), Tam Tam u Sućuraju na Hvaru (18.7.), Mudri Brk u Jelsi na Hvaru (27.7), Zlarin Street Music Festival te Gradić Fest u Novom Sadu (30.8.).

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE