Za uvod u ljeto i koncertnu sezonu Buč Kesidi objavljuju novi album “Uživo sa stadiona Tašmajdan” snimljen na njihovom najvećem samostalnom koncertu na beogradskom stadionu Tašmajdan pred 10 000 fanova.

Novi live album i koncertni film dostupan je od petka, 24. svibnja, na svim streaming servisima, a dan ranije od 20:00 na YouTube kanalu benda gdje je upravo objavljen premijerni uvid u album uz live izvedbu pjesme “Curimo po asfaltu”.

Serija koncerata koja je počela trijumfalnim nastupima u rasprodanom novosadskom Spensu i na zagrebačkom stadionu Šalata, kulminirala je najvećim solo koncertom koji je održan 16. rujna 2023. na beogradskom stadionu Tašmajdan. Kao prvi regionalni bend novije rock generacije kojem je pošlo za rukom rasprodati najveći stadion u centru Beograda, Buč Kesidi su koncertom na Tašmajdanu obilježili vrhunac regionalne turneje „Skupi snagu“. Sada će to zauvijek ostati zabilježeno za glazbenu povijest kroz live album koji je uklopio sve hitove s prvog i drugog albuma, kao i posljednja tri singla koja će se naći na novom studijskom albumu.

Ljevoruki rock dvojac iz Pančeva publiku je na koncertu uveo u euforiju kojoj se ona prepustila od samog početka. Tijekom dva sata Luka i Zoran su izveli 20 pjesama, a svaka je donosila posebno uzbuđenje i gromoglasnu reakciju publike. Nakon introa krenuli su jako s „Euforijom“, nakon koje su uslijedili hitovi „Laž“, „Kafe aparat“, „Trebaš mi“, „Draga“, „Čekam te“ i obožavana „Subota“. „Skupi snagu“ je donijela specijalnu energiju, a vrisak nekoliko tisuća djevojaka pratio je najavu svake nove pjesme – “Stani!!! Stani!!!”, „Pola pet“, „Kasno je“, “TIHO”, “Uragan”, „Curimo po asfaltu“, „Nema ljubavi u klubu“, „Nedelja ujutru“, kao i jedan od najvećih hitova „Idemo do hodnika“, tijekom kojeg je publika nadjačala razglas, zatim “Nebitna”, dok je s velikim hitom „Đuskanje ne pomaže“ završio dvosatni ples na Tašu.

Koncert na rasprodanom Tašmajdanu pokazao je da dvojac Buč Kesidi, Luka Racić i Zoran Zarubica, imaju zrelost svjetskih superstarova iako za sebe kažu da su tek počeli.

Najveći solo koncert dosadašnje karijere Buč Kesidija izdan je u suradnji s PGP RTS, dok produkciju potpisuje Milan Bjelica. Za omot je korištena fotografija Vedrana Metelka, a dizajn potpisuje Ana Žunić.

Album “Uživo sa stadiona Tašmajdan”uvodi Buč Kesidi u novu seriju ljetnjih nastupa po regiji, a već ovog vikenda bend se penje na glavnu pozornicu Sea Star Festivala u Umagu gdje će kao headlineri nastupiti 24. svibnja, dok u Skopje stižu 5. srpnja na Stadion Na Arm. Bit će to prilika čuti najbolje od benda, kao i neke nove pjesme koje je bend je proteklih mjeseci stvarao u svom studiju.

Novi live album i koncertni film dostupan je od petka, 24. svibnja, na svim streaming servisima, a dan ranije od 20:00 na YouTube kanalu benda.

 

Buč Kesidi

“Uživo sa stadiona Tašmajdan”

Datum objave albuma: 24. svibnja 2024.

 

Set lista/popis pjesama:

 1. Intro
 2. Euforija
 3. Laž
 4. Kafe aparat
 5. Trebaš mi
 6. Draga?
 7. Čekam te
 8. Subota
 9. Skupi snagu
 10. Stani!!! Stani!!!
 11. Pola pet
 12. Kasno je
 13. TIHO
  14. Uragan
 14. Curimo po asfaltu
 15. Nema ljubavi u klubu
 16. Nedelja ujutru
 17. Idemo do hodnika
 18. Nebitna (…ne mogu da)
 19. Đuskanje ne pomaže
Share.

About Author

Urednik portala Mixeta.net

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE