Slovenski glazbeni kolektiv Laibach predstavit će novi koncertni program i odsvirati kultno izdanje “Opus Dei” u novom ruhu i to u zagrebačkom klubu Boogaloo u subotu 5. listopada 2024.

Baš kao što je bila prigoda otprije par mjeseci u Lisinskom, gdje su predstavljali koncertnu simfoniju Alamut, tako će i ovo druženje s omiljenim Slovencima biti donekle specifično. Naime, turneja će biti posvećena albumu Opus Dei te će biti posebno naslonjena na to legendarno izdanje iz 1987. godine.

Laibachov album “Opus Dei”, koji sadrži pjesme kao što su “Life is Life/Opus Dei”, “Leben heisst Leben” i “Geburt einer Nation”, izvorno je objavljen 1987. za izdavačku kuću Mute. Album je remasteriran i bit će ove godine ponovo izdan nakon 26 godina s obiljem dodatnih povijesnih snimki s raznih koncerata po Europi i Americi, kao i remiksima na tri vinila i četiri CD-a.
Laibach ovo reizdanje promovira posebnom turnejom, a bit će to prilika prvi put nakon mnogo godina čuti sve pjesme s albuma u novom ruhu. Osim izvedbe kultnog materijala, predstavit će i selekciju Laibachovih klasika i izabrane pjesme iz njihovog velikog repertoara, kao i one objavljene prije albuma “Opus Dei”.
Ususret koncertu bit će postavljena i izložba grupe Laibach u Zagrebu “Ausstelung! Laibach Kunst: The Cube+Unternehmen Barbarossa” u galeriji Lauba od 29. lipnja do 22. kolovoza 2024.
Kultni slovenski avangardni bend djeluje već četiri desetljeća sa svojim prepoznatljivim vizualnim, simboličkim i društvenim izričajem. Nakon dva prošlogodišnja koncerta, kada su predstavili program “Love is Still Alive” u Tvornici kulture i spomenuto kompleksno autorsko simfonijsko djelo “Alamut” u dvorani Lisinski, Laibach se u Zagreb vraća s novim koncertnim programom koji se bazira na njihovom kultnom izdanju “Opus Dei”.
“Opus Dei” turneja Laibach za sada vodi po Skandinaviji, Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Švicarskoj, Austriji, a novi zagrebački susret zakazan je u klubu Boogaloo 5. listopada 2024.
Ulaznice su u pretprodaji od srijede 28. veljače po cijeni od 23 eura, a ta cijena će vrijediti do 14. travnja. Dan nakon, 15. travnja, cijena ulaznice se penje na 27 eura, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 30 eura. Ulaznice su dostupne su na Eventim.hr i Entrio.hr, kao i svim prodajnim mjestima Eventima i Entria, te u Dirty Old Shopu i Rockmarku.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE